Balıkesirli Öğrenciler Paris'te "Unesco Çevre Ödülünü" Aldı - Son Dakika
Dünya

Balıkesirli Öğrenciler Paris'te "Unesco Çevre Ödülünü" Aldı

Balıkesirli Öğrenciler Paris\'te "Unesco Çevre Ödülünü" Aldı

Balıkesirli öğrenciler, çevre konularında gelecek nesillere yönelik duyarlılık ve eğitim programı "Eco Picture Diary Global Contest" yarışmasında ödül aldı.

09.02.2012 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesirli öğrenciler, çevre konularında gelecek nesillere yönelik duyarlılık ve eğitim programı "Eco Picture Diary Global Contest" yarışmasında ödül aldı.

Türkiye'den yarışmaya katılan Balıkesir Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinden Gözde Korkmaz, Yankı Rıza Ezgin, Burcu Kocaer, Begüm Kesici ve Ece Erkol, ödüllerini Unesco Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle aldı.

Türkiye, birincisi Balıkesir Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlköğretim Okulu öğrencilerinin, Paris'teki Unesco Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Türkiye'nin Unesco Nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Müsteşar Şebnem Cenk ile Balıkesir Milli Eğitim Şube Müdürü Mürsel Sabancı, İl Milli Eğitim AR-Gelişimi Proje uzmanı Canan Börekçi, Ödül alan okulun Müdüresi Yıldız Koçyılmazartan, sınıf öğretmeni Belgin Koçer, görsel sanatlar öğretmeni Üveyda Erdem ile Paris Başkonsolosluğu Eğitim Müşavir

Vekili Serkan Şirin de hazır bulundu.

Büyük ödül ise Endonezyalı Jeamyma Pazsa Natasuwarna'ya verildi. Natasuwarna'nın projesi, çevre konuları ve gezegenin korunması konusundaki yaklaşımlarından dolayı ödüle layık görüldü.

"Eco Picture Diary Contest", çocukların çevre konularında bilgi sahibi olmalarını ve yaşadığımız gezegeni korumaya yönelik sade ve eğlenceli çevre projeleri üzerine düşünmelerini sağlayan "Panasonic Kids School" eğitim programları kapsamında düzenleniyor.

Yarışmaya, 37 ülke ve bölgeden çocukların hazırladığı toplam 130 bin çalışma sunuldu. Jüri, UNESCO sanatçıları Patricia Velasquez, Kontes Setsuko Klossowska de Rola ve cevre konularında uluslarasi uzmanlardan oluşuyor. UNESCO barış sanatçısı Sarah Brightman da jüri üyeleri arasında yer aldı.

Geçtiğimiz yıl 5 ülkeden bin 700 çocuk dünya mirasına ait mekanları ziyaret ettiler ve orada başlatılan çevre ile ilgili faaliyetlere katıldılar. Panasonic bugün bu programı 10 ülkeye genişletmeyi ve böylece 2012 yılsonuna kadar 4 bin çocuğun katılımını sağlamayı hedefliyor.

Panasonic ve UNESCO Dünya Mirası Merkezi, 3 Haziran 2011'de, dünya mirasının korunması ve genç nesillerin çevre konularında eğitimi aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmayı geliştirmeyi hedefleyen bir stratejik işbirlik anlaşması imzalamıştı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Balıkesirli Öğrenciler Paris'te 'Unesco Çevre Ödülünü' Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement