Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Kalın Wall Street Journal'da - Son Dakika
Dünya

Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Kalın Wall Street Journal'da

Başbakan Erdoğan\'ın Başdanışmanı Kalın Wall Street Journal\'da

Wall Street Journal, 2012 yılı üzerine yayınladığı üç görüş arasında Başbakanlık Başdanışmanı Kalın'ın görüşüne de yer verdi Wall Street Journal gazetesinin, 2012 yılı üzerine yayınladığı üç görüş arasında Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın'ın görüşü de yer aldı.

03.01.2012 15:23

Wall Street Journal, 2012 yılı üzerine yayınladığı üç görüş arasında Başbakanlık Başdanışmanı Kalın'ın görüşüne de yer verdi Wall Street Journal gazetesinin, 2012 yılı üzerine yayınladığı üç görüş arasında Başbakanlık Başdanışmanı İbrahim Kalın'ın görüşü de yer aldı. İbrahim Kalın, 2012 yılı için, " Türkiye, Ortadoğu'da önemli rol oynamaya devam edecek" görüşünü dile getirdi.

ABD'nin çok satan gazetesi Wall Street Journal, "2012 üzerine üç görüş" başlığıyla yayınladığı haberinde, İbrahim Kalın'ın, "Irak ve Suriye'de güç mücadelesiyle uğraşanların, mezhepler arası ihtilafın herkesi daha küçük ve zayıf düşüreceğini fark edeceğine yönelik umudum var" sözlerini kaydetti.

Türkiye sınırında, Suriye nedeniyle ve Irak'ta ABD'nin çekilmesinden sonra artan sivil ihtilaf ve çatışmalarla gerilimin yükseldiğini belirten gazeteye göre, Kalın, fırsatların çok fazla olduğunu ve birçok Arap ülkesinin ilk defa özgür seçimi planlama şansını elde ettiğini söyledi.

-"TÜRKİYE, ORTADOĞU'DA ÖNEMLİ ROL OYNAMAYA DEVAM EDECEK"-

İbrahim Kalın, "Uzun zaman önce benzer bir dönüşümü yaşayan Türkiye, Ortadoğu'da önemli rol oynamaya devam edecek" dedi.

Wall Street Journal'ın haberinde yer verdiği diğer iki görüş ise, dünyanın önde gelen yatırım bankası Goldman Sachs Başkanı Jim O'Neill ve OECD'nin baş ekonomisti Pier Carlo Padoan'a ait.

Gazeteye göre, Jim O'Neill, "Meksika, Çin'in imalat servetinin mirasçılarından biri olabilir" dedi. Pier Carlo Padoan ise, "Euro bölgesinin büyümesi çok önemli. Eğer yavaşlarsa ya da daralırsa bu her yerde hissedilir" görüşünü dile getirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Başbakan Erdoğan'ın Başdanışmanı Kalın Wall Street Journal'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement