Bee Gees'in Heykelini Dikip Caddesini Açtılar - Son Dakika
Dünya

Bee Gees'in Heykelini Dikip Caddesini Açtılar

Bee Gees\'in Heykelini Dikip Caddesini Açtılar

İngiltere'de doğan ve çocukluklarının bir bölümü Avustralya'da geçen kardeş müzisyenlerden oluşan Bee Gees'in bir heykeli, grubun 1959 yılında ilk plak anlaşmasını imzaladığı Queensland eyaletinin Redcliffe kentine dikildi İngiltere'de doğan ve...

16.02.2013 09:25

İngiltere'de doğan ve çocukluklarının bir bölümü Avustralya'da geçen kardeş müzisyenlerden oluşan Bee Gees'in bir heykeli, grubun 1959 yılında ilk plak anlaşmasını imzaladığı Queensland eyaletinin Redcliffe kentine dikildi İngiltere'de doğan ve çocukluklarının bir bölümü Avustralya'da geçen kardeş müzisyenlerden oluşan Bee Gees'in bir heykeli, grubun 1959 yılında ilk plak anlaşmasını imzaladığı Queensland eyaletinin Redcliffe kentine dikildi. Heykel grubun ismiyle aynı adı taşıyan "Bee Gees Caddesi"nin başında yer aldı.

BBC'nin haberine göre Barry, Robin ve Maurice Gibb'i, müzik serüvenlerinin başlarında 9 - 12 yaşındaki görünümleriyle tasvir eden bronz heykelin açılışını, kardeşler arasında hayatta kalan tek üye Barry Gibb yaptı. Man Adası doğumlu Barry Gibb ve kardeşleri, çocukluklarının bir bölümünü Redcliffe kentinde geçirmişlerdi. Bee Gees 50 yıla yayılan bir kariyer süresince dünyada 200 milyon albüm sattı. Maurice Gibb'in 2003'te yaşamını yitirmesinin ardından Robin Gibb de geçen yıl kanserle olan uzun mücadelesini kaybetti. Grupta yer almayan ancak çok ünlü ve yetenekli bir müzisyen olan en küçük kardeş Andy Gibb ise 1988'de vefat etmişti.

Heykelin açılışına annesi Barbara ve kız kardeşi Lesley Evans ile gelen Barry Gibb, "Çok duygusal bir tecrübe yaşıyoruz. Üçünün burada bizimle olduklarını düşünüyorum. Ağlatacak olmasına rağmen güzel bir tecrübe" dedi. Açılışa 1978'in unutulmaz BG hit parçalarından biri olan Emotions'u birlikte kaydettikleri Avustralyalı müzisyen Samantha Sang de katıldı.

-MİLYONLAR ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUZ-

Bee Gees'in keşfedildiği kent Redcliffe'in belediye başkanı Allan Sutherland ise ürettikleri müzik için dünyadaki milyonlar adına teşekkür ettiklerini belirtirken "Heykel onları şöhretlerinin zirvesinde değil, Redcliffe sahilinde Barry gitar çalarken başıboş ve tasasız gezinen üç delikanlı olarak tasvir ediyor. Bugün burada bulunan birçok kişi onları plajda oturup şarkı söylediklerini hatırlıyor" dedi.

Açılışı yapılan heykel aynı zamanda Barry Gibb tarafından tasarlanan, 70 metre uzunluğunda olan ve grubun üretim sürecini söz ve resimlerle özetleyen "Bee Gees Caddesi"nin başında bulunuyor.

-ARİF MARDİN İLE GERİ DÖNMÜŞLERDİ-

1950'lerin sonunda aileleriyle Manchester'dan Avustralya'ya göç eden kardeşlerin 9 parçası ABD'de, 5 parçası ise İngiltere'de bir numara olmuştu. İlk kez 1960'larda dünya çapında şöpher olan Bee Gees sonraları bir unutuluş dönemi yaşadı. Grup üyeleri bu dönemde başta Robin Gibb olmak üzere solo çalışmalara yöneldi.

Bee Gees 1975 yılı sonlarında dünyanın en önemli prodüktörlerinden Arif Mardin'in oluşturduğu "Main Course" projesiyle ikinci patlamasını yaşadı ve sonraki büyük başarılarının temelini attı. Main Course albümündeki "Nights on Broadway" adlı parça önemli liste başarıları kazandı. Mardin'in Üsküdar Karacaahmet'teki defin törenine katılan isimlerden biri de Robin Gibb olmuştu. Bee Gees üçüncü büyük çıkışını ise Saturday Night Fever adlı albümleriyle yaptı ve artık bir kült konumuna yükseldi. Son "Bee Gee" şu anda Avustralya turnesinde bulunuyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Bee Gees'in Heykelini Dikip Caddesini Açtılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement