Berlin'de Polis Operasyon Düzenledi - Son Dakika
Dünya

Berlin'de Polis Operasyon Düzenledi

Berlin\'de Polis Operasyon Düzenledi

Berlin polisi dün sabah saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak 10 ayrı eve baskın düzenledi.

07.04.2016 10:11

Berlin polisi dün sabah saat 06.00 sıralarında eş zamanlı olarak 10 ayrı eve baskın düzenledi. Polisin hedefinde bu kez internet üzerinden yabancı düşmanlığı yapan, halk arasında kin ve nefret yayanlar vardı.

Kentin Köppenick, Lichtenberg, Tempelhof, Schöneberg ve Spandau olmak üzere beş değişik semtinde 10 ayrı eve yapılan operasyonda  çok sayıda suç aleti yakalandı. Dün Berlin Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısıyla operasyon hakkında bilgi verildi.

Berlin Emniyet Müdürlüğü Basın Sözcüsü Stefan Redlich, bir süreden beri şüphelilerin takipte olduğunu ve Facebook ile benzeri sosyal medya üzerinden özellikle mültecilere ve Yahudilere yönelik hakaretler yayıldığını belirtti.

Basın toplantısında evlerde çıkan, iki silah, kelebek tabir edilen bıçaklar, elektro şok etkisi yapan lamba, cep telefonları ile bilgisayarlar ve Nazi simgeleri basın mensuplarına gösterildi. Baskın sırasında bir miktar da uyuşturucu ele geçirildi.

Redlich "Eş zamanlı olarak evlere yapılan operasyonlarda gözaltına alınanlar suçlarını itiraf etti. Şüphelilerin kimisi daha önce de ırkçı söylemlerde bulundukları ve nefret suçu işledikleri için tanınıyor. Ancak şimdiye kadar hiç bilinmeyenler de var" dedi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Berlin'de Polis Operasyon Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement