Bulgaristan'daki Türk Partisi İsveçli Gurbetçilerin Oylarını İstedi - Son Dakika
Dünya

Bulgaristan'daki Türk Partisi İsveçli Gurbetçilerin Oylarını İstedi

Bulgaristan\'daki Türk Partisi İsveçli Gurbetçilerin Oylarını İstedi

Bulgaristan'da Genel Başkanlığını Ahmet Doğan'ın yaptığı Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), 12 Mayıs'ta düzenlenecek genel seçimlerde İsveç'te yaşayan Bulgar vatandaşı Türklerin oylarını kullanmasını istedi.

03.05.2013 10:48

Bulgaristan'da Genel Başkanlığını Ahmet Doğan'ın yaptığı Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH), 12 Mayıs'ta düzenlenecek genel seçimlerde İsveç'te yaşayan Bulgar vatandaşı Türklerin oylarını kullanmasını istedi.

HÖH Avrupa Parlamentosu Milletvekili Metin Kazak ve Karcali Vilayet Belediye Başkanı Resmi Murat bu amaçla İsveç'in başkenti Stockholm'le Bulgar vatandaşlığı bulunan Türklerle bir araya geldi.

İsveç Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen buluşmaya HÖH Danimarka ve İsveç Temsilcisi Dr. Selahattin Deniz de katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ceyhan Yusufoğlu, Bulgaristan'daki genel seçimlerinin önemine değinerek, vatandaşların bu seçimlerde mutlaka oy kullanması gerektiğini vurguladı.

Metin Kazak ise, "Bulgaristan'da yaşanan zorunlu göçden sonra vatandaşlarımız yoğun olarak İsveç'te bulunuyor. Biz de Avrupa'yı dolaşıp onlarla görüşmeler yapıyoruz. Bildiğiniz gibi 12 Mayıs'ta genel seçimler var. 2009 yılında yüzde 8 oy almıştık. Bunu daha da yükselmemiz icap eder. Zira Bulgaristan Türkleri olarak şu anda ikiye ayrılmış durumdayız. Vatandaşlarımızdan isteğim tek yumruk olmamamız" ifadelerini kullandı.

Kendisi de Bulgaristan Türkü olan ve 1989 yılında zorunlu göç nedeniyle İsveç'e gelen Türk Kadınlar Fedarasyonu Başkanı Macide Akay da bir toplantıda konuşma yaptı. Akay, zorunlu göçler nedeniyle Bulgaristan'ı terk eden Türklerin dünyanın her tarafına dağıldıklarını dile getirdi.

Bulgaristan Türkleri İsveç'te bulunan Bulgaristan Büyükelçiliği'nde oy kullanabilecek. - STOCKHOLM

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bulgaristan'daki Türk Partisi İsveçli Gurbetçilerin Oylarını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement