PKK'nın Berlin Sorumlusu Kurşun Geçirmez Cam Kafeste Yargılanıyor - Son Dakika
Dünya

PKK'nın Berlin Sorumlusu Kurşun Geçirmez Cam Kafeste Yargılanıyor

PKK\'nın Berlin Sorumlusu Kurşun Geçirmez Cam Kafeste Yargılanıyor

PKK'nın Berlin sorumlusu Ali Hıdır Doğan, kurşun geçirmez cam kafeste yargılanıyor. Doğan'ın hazırladığı açıklaması okutulmadı, tutuksuz yargılanma talebini de reddedildi.

12.10.2016 09:33  Güncelleme: 10:57

PKK'nın Berlin sorumlusu olduğu gerekçesiyle altı aydır tutuklu bulunan Ali Hıdır Doğan'ın yargılanması dün Berlin'de başladı. PKK'nın Almanya'daki lider kadrosu arasında olduğu öne sürülen Doğan, duruşma boyunca kurşun geçirmez cam kafesin içinde tutuldu.

KÜRTÇE KONUŞTU, KİMLİK BİLGİLERİNİ VERMEDİ

Mahkeme Başkanı Olaf Arnoldi, sanığın önce kimlik bilgilerini okudu. Ardından da sanığa kimlik bilgilerinin doğru olup olmadığını sordu. Sanık Ali Hıdır Doğan (52), Kürtçe yaptığı konuşmada " Türkiye'nin isteği üzerine tutuklandım. Bu mahkemeyi güvenli bulmuyorum. Bu yüzden kimlik bilgilerimle ilgili bilgi vermiyorum" dedi.


AÇIKLAMAYI OKUMASINA İZİN VERİLMEDİ

Hazırladığı açıklamasını okumak isteyen Doğan'a hakim izin vermedi. Sanık avukatları duruşmaların kamuoyuna kapalı yapılması için mahkeme heyetine dilekçe sundu. Bunun üzerine 15 dakika duruşmaya ara verildi. Ancak mahkeme heyeti avukatların talebini kabul etmedi.

BERLİN SORUMLUSU, PARA TOPLUYOR, MİLİTAN GÖNDERİYOR

İddianameye göre 'Ahmet' kod adını kullanan Doğan, PKK'nın Berlin sorumlusu ve örgütün Kuzey Almanya yönetiminde yer alıyor. Sanığın, terör örgütü PKK için Berlin ve Kuzey Almanya'da para topladığı, militan kazandırdığı, insanları eylemlere yönlendirdiği de iddianamede öne sürüldü.

Mahkeme heyeti, Doğan'ın tutuksuz yargılanması talebini de reddetti.

HAPİSHANEDE TÜRKÇE VE KÜRTÇE BİLEN TERCÜMAN TAHSİS EDİLECEK

Mahkeme başkanı, sanığa yardımcı olması için hapishanede Türkçe ve Kürtçe bilen tercüman tahsis edilmesi kararını aldı. Duruşma ertelendi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya PKK'nın Berlin Sorumlusu Kurşun Geçirmez Cam Kafeste Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement