Diyarbakır Hani ilçesinde orman yangını - Son Dakika
Dünya

Diyarbakır Hani ilçesinde orman yangını

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Yangın, sarp ve kayalık alanda etkili olduğu için müdahale zorluk gösteriyor. Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, arazözler, yangın ilk müdahale araçları ve yangın işçileriyle yangına müdahale ediyor. Ayrıca askeri helikopter de havadan müdahaleye destek veriyor.

18.08.2023 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Hani ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Hani ilçesi Kuyular ile Çukur Mahallesi arasında kalan ormanlık alanda sabah saat 08.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangına, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, müdürlüğe bağlı 2 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı ve 30 yangın işçisi müdahale ediyor.

Yangın, çıkan noktanın sarp ve kayalık olmasından ötürü müdahalede daha da zorluk gösteriyor. Bu sebepten ötürü Milli Savunma Bakanlığı'na ait Diyarbakır'da bulunan askeri helikopter de ekiplerle yangına havadan müdahalesini sürdürüyor.

Yangının 7-8 hektarlık alanda etkili olduğunu ifade eden Diyarbakır Orman İşletme Müdürü Davut Ayzit, "Diyarbakır ili Hani ilçesi Kuyular Çukur Mahallesi arasında kalan ormanlık alanda sabah saat 08.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Yangına, yangın başladığı ilk andan itibaren Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğümüz ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmiştir. Yangına, Diyarbakır Orman İşletme Müdürlüğümüze bağlı 2 arazöz, 4 yangın ilk müdahale aracı ve 30 yangın işçisi ile müdahale edilmektedir. Yangın alanının sarp ve kayalık olması yangına müdahaleyi güçleştirmektedir. Bu sebeple Diyarbakır'da bulunan askeri helikopter ile hava desteği talebi yapılarak, yangına havadan da müdahale edilmektedir" dedi.

Diyarbakır Hani ilçesinde orman yangını
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Diyarbakır Hani ilçesinde orman yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement