'Ermeni Halısı' Beyaz Saray'da Sergilenecek - Son Dakika
Dünya

'Ermeni Halısı' Beyaz Saray'da Sergilenecek

Ermeni soykırımı iddialarını temsil ettiği ileri sürülen 'Gazir Halısı', Beyaz Saray'da sergilenecek.

17.10.2014 12:32  Güncelleme: 12:40

ABD yönetimi, Ermeni lobisinin yıllardır sergilenmesi için uğraş verdiği 'Ermeni Yetim Halısı'nı depodan çıkardı. 'Ermeni Yetim Halısı' olarak da bilinen ve Ermeni soykırım iddialarını temsil ettiği ileri sürülen Gazir Halısı, gelecek ay Beyaz Saray'da sergilenecek.

Halının, 18-23 Kasım'da Beyaz Saray Ziyaretçi Merkezi'nde sergileneceğini duyuran, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcülerinden Bernadette Meehan oldu.

"ABD'ye Teşekkür: Yurt dışındaki Amerikan Cömertliğinin Minnettarlığı Olarak Başkanlara Üç Hediye" başlıklı sergide yer alacak halıyla ilgili Meehan, yazılı açıklamasında, "Halı, 1925 yılında, Amerikan halkı tarafından yerlerinden edilen Ermeni yetimler için sağlanan insani yardımın tanınması amacıyla Başkan Coolidge'e sunulmuştu" ifadesini kullandı.

SADECE 2 KEZ YERİNDEN ÇIKARILDI

Meehan, "Halı, Başkan Coolidge'in 1929'da görev süresi sona erdiğinde onun kişisel eşyası olarak saraydan çıkmış ancak ailesinin hediyesi olarak 1982'de Beyaz Saray'a dönmüştü. Halı, o zamandan itibaren sadece iki kez yerinden çıkarıldı ve Ermenistan ile ABD halkları arasındaki yakın ilişkinin bir hatırası oldu'' dedi.


(Dönemin ABD Başkanı Calvin Coolidge, kendisine hediye edilen halının üzerinde.)

Açıklamasında halının özelliklerine ilişkin bilgi veren Meehan, Cennet Bahçesi'ni tasvir eden halının 4 milyon ilmek içerdiğini ve 18 ayda tamamlanabildiğini aktardı. Meehan, 3,5x5,8 metre boyutlarına sahip halının durumunun iyi olduğunu belirtti.

Meehan ayrıca, sergide teşhir edilecek diğer iki eserin; 1930'da dönemin ABD Başkanı Hoover'a gönderilen bir Fransız vazosu ile Japonya'daki 2010 deprem ve tsunami felaketinden sonra Japon halkı tarafından Obama'ya gönderilen şeffaf plastik içindeki çiçeklerin olduğunu kaydetti.

\'Ermeni Halısı\' Beyaz Saray\'da Sergilenecek
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya 'Ermeni Halısı' Beyaz Saray'da Sergilenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • bg: ermenilerde hali yapan adam ciktimi- yoksa ermeni cetelerin anadolu insanlarindan caldiklari haliyimi sergiletcekler. . . . 14 3 Yanıtla
  • Cemal Selekoğlu: Amerika, pisliklerini ve katliamlarını o halının altına süpürsün. 13 4 Yanıtla
  • ÇİVİLİ BEŞİKLER: BİZDE ÖYLE BİR HALI DOKUYACAĞIZKİ ÜZERİNDE ÇOCUKLARIMIZ KAÇIRILIRKEN KONULDUKLARI ÇİVİLİ BEŞİKLER'DE AKAN KANLARINI NASIL İŞTAHLA İÇTİKLERİNİ RESİMLEYELİM. KISAS'A KISAS. 12 4 Yanıtla
  • ŞAMAR: ASIL SOYKIRIM'I YAPANLAR BUNLAR VE YAHUDİLERDİR. MÜSLÜMANLAR (TÜRKLER) YAPMAZ. GEL GÖRKİ ALGI İLE YIKMAYA ÇALIŞILIYOR. HEM SUÇLU, HEM GÜÇLÜDÜRLER. BİZLER DE ALLAH'IN GÜCÜ İLE BU ALGIYI YIKIP, SURATLARINA ŞAMAR BİR TOKATLA VURACAĞIZ. 10 2 Yanıtla
  • reis: Abd hain ve kaleş bir mutefiik tir ermeniden farkı yok sinsi yılan gibi 7 1 Yanıtla
  • SİLAH NEREDEN: kızılderililerde öldürülen kardeşlerinin tüylerini bize versinler biz sergileyelim ırak ta katledilen insanların eşyalarınıda sergileyelim dünya üzerinde nerede ölüm varsa oarada da onlar var nasıl olsa ÇÜNKÜ EN BÜYÜK SİLAH ÜRETİCİSİ ABD. . 5 0 Yanıtla

Advertisement