"Esed Saklanıyor, Kardeşi Yaralı" - Son Dakika
Dünya

"Esed Saklanıyor, Kardeşi Yaralı"

"Esed Saklanıyor, Kardeşi Yaralı"

Muhalif komutan, Beşşar Esed'in Tartus'ta saklandığını, Arap gazete de Mahir Esed'in yaralı olduğunu iddia ediyor.

14.08.2012 17:41  Güncelleme: 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin başkenti Şam'da Milli Güvenlik binasına yapılan saldırıda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kardeşi Mahir Esed'in ayaklarını kaybettiği ileri sürüldü.

Suudi Arabistan'ın El-Vatan gazetesinde yayımlanan habere göre Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Mikhail Bogdanov, geçtiğimiz ay Şam'da Milli Güvenlik binasına yapılan saldırıda Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kardeşi ve Cumhuriyet Muhafızları 4. Tümen Komutanı olan Mahir Esed'in ayaklarını kaybettiğini ve hayatta kalma mücadelesi verdiğini iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Bugdanov'dan ise söz konusu haber hakkında bir yalanlama gelmedi.

BEŞŞAR ESED DE TARTUS'TA

Tuğgeneral Mustafa Eş-Şeyh, Beşşar Esed'in, Şam'da 18 Temmuz'da muhalifler tarafından düzenlenen ve bazı Suriyeli bakanların da ölümüyle sonuçlanan saldırısı sonrası Rus savaş gemilerinin Akdeniz'de bulunan tek askeri üsleri Tartus'a gittiğini öne sürdü.

Eş-Şeyh, söz konusu bölgeye bir saldırı olup olmayacağı konusundaki planlarının ise saklı olduğunu ima etti. Muhalif general, "Beşşar Esed'in Tartus'taki Rus üssünde olduğunu biliyoruz. Şam'daki saldırının ardından önce Lazkiye'ye daha sonra da Tartus'a geçti. Kendisine bir saldırı yapılmasından korkutuğu için orada bekliyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya 'Esed Saklanıyor, Kardeşi Yaralı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement