Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak - Son Dakika
Dünya

Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak

Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak

Ferhat Göçer'in Alte Oper'de 5 Kasım'daki Konseriyle Başlayacak Olan 10. Frankfurt Türk Film Festivali'ne Türk Sanatçı Çıkarması Olacak.

26.10.2010 19:14

Ferhat Göçer'in Alte Oper'de 5 Kasım'daki konseriyle başlayacak olan 10. Frankfurt Türk Film Festivali'ne Türk sanatçı çıkarması olacak. 14 Kasım'da sona erecek olan festivalde Tarık Akan, Tuba Büyüküstün, Ediz Hun, Selma Güneri, Selda Alkor, Ekrem Bora, Fatma Girik, Fikret Kuşkan ile çok sayıda film yönetmeni hazır bulunacak.

Frankfurt 10. Türk Film Festivali için son hazırlıklar tamamlandı. Film Festivalinin yapılacağı CineStar Metropolis Sineması'ında festivalin bu yılki kapsamı hakkında bilgi verildi. Doğan Medya ve Hürriyet'in Medya sponsorluğunu üstlendiği festival 5 Kasım Perşembe günü tarihi Alter Oper'da Ferhat Göçer'in konseriyle start alacak. 22'si Türk filmi olmak üzere toplam 34 film gösterilecek.

Festival komitesi başkanı Hüseyin Sıtkı, bu yıl festivalin Yeşilçam'ın ünlülerini Almanya'da buluşturacağını belirterek "Bu yılki onur konuklarımız arasında Tarık Akan, Tuba Büyüküstün, Ediz Hun, Selma Güneri, Selda Alkor, Ekrem Bora, Fatma Girik, Fikret Kuşkan gibi Türk sinemasının yıldızları olacak. Etkinlikte Türk ve Alman üniversite öğrencilerinin çektikleri belgesel filmler de gösterime sunulacak. Ayrıca aralarında Fatih Akın'ında filminin olacağı Almanya'dan 5 film gösterilecek." dedi.

TUBA BÜYÜKÜSTÜN GELİYOR

Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı ve Uyum Bakanı Jörg-Uwe Hahn ve Frankfurt Belediye Başkanı Petra Roth hile Frankfurt Başkonsolosluğu'nun himayesinde gerçekşecek festivalde 7 Kasım saat 19.00' da Frankfurt The Westin Grand Otel'de sanatçılarında katılımıyla kokteyl verilecek. Festivalin ilk filmi ise başrollerini Tuba Büyüküstün ve Şevval Sam'ın oynadığı 'Yüreğine Sor" filmi olacak. Genç güzel sanatçı Tuba Büyüküstün film gösteriminde hazır bulunacak. Etkinlik çerçevesinde 'Yüreğine Sor' filmindeki sanatçıların giydiği tüm kostümler podyumda amatör menkenler tarafından gösterilecek.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Frankfurt 10. Türk Film Festivali'nin organizesini üstlenen Arslan& Company sahibi Ayfer Arslan "Frankfurtlu Türklere film ziyafeti çekeceğiz" dedi. 10.yılını kutlayan Film festivaline 8 yıldan beri katkı verdiklerini söyleyen Frankfurt Filmhaus Müdürü Ralph Förg ise "Frankfurt Türk film festivali her geçen yıl dahada başarılı olacak, bunun için tüm imkanlarımızı sunacağız" dedi. Frankfurt CieneStar Metropolis Müdürü Frank Caspar ise Türk medyasının büyük ilgi gösterdiği Türk film haftasına Alman medyasının yeteri kadar ilgi göstermemesini eleştirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Frankfurt Türk Sanatçılarla Dolacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement