Fransa'da Cumhurbaşkanı adayından Öcalan paylaşımı geldi: Barış için serbest bırakılmalı - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayından Öcalan paylaşımı geldi: Barış için serbest bırakılmalı

Fransa'da Cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Melenchon, İmralı'da tutuklu bulunan terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan hakkında bir paylaşıma yer verdi. Elebaşı Öcalan'ın 23 yıldır Türkiye'de tutuklu bulunduğunu dile getiren Jean-Luc Melenchon, "Neredeyse Mandela kadar. Bu adil değil. Barış için Öcalan'ı serbest bırakmak gerekir" sözlerine yer verdi.

17.02.2022 08:09  Güncelleme: 08:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa'da "Boyun Eğmeyen Fransa" (LFİ) adlı partinin lideri ve Fransa Cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Melenchon, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik bir mesaj paylaştı. LFİ lideri Melenchon mesajında, "Barış için Öcalan'ı serbest bırakmak gerekir" dedi.

Fransa'da Cumhurbaşkanlığına aday olan siyasetçiden skandal paylaşım: Barış için Öcalan serbest bırakılmalı

SKANDAL PAYLAŞIM: ÖCALAN 23 YILDIR TUTUKLU, BU ADİL DEĞİL

Melenchon, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahi devlet başkanı Nelson Mandela'nın cezaevindeki tutukluluğuna atıfta bulunarak, "Öcalan 23 yıldır Türkiye'de tutuklu. Neredeyse Mandela kadar. Bu adil değil. Barış için Öcalan'ı serbest bırakmak gerekir" ifadelerini kullandı.

FRANSA'DAKİ SEÇİMLERDE KİMLER ADAY?

Melenchon, Fransa'da nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışacak. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise, henüz açıklamadı fakat seçimde aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Seçimlerde yarışacağını açıklayan diğer adaylar şöyle:

"Merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisinin (LR) adayı Paris'in de içinde olduğu Ile-de-France bölgesi Başkanı Valerie Pecresse, Aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisinin (RN) lideri Marine Le Pen, Aşırı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, Yeşiller Partisinin (EELV) Başkanı ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Yannick Jadot, Boyun Eğmeyen Fransa Hareketinin (LFI) lideri Jean-Luc Melenchon ve merkez sol Sosyalist Partisinin (PS) adayı Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo."

Fransa\'da Cumhurbaşkanı adayından Öcalan paylaşımı geldi: Barış için serbest bırakılmalı

Son Dakika Dünya Fransa'da Cumhurbaşkanı adayından Öcalan paylaşımı geldi: Barış için serbest bırakılmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • HAMDİ KARTAL: Müslümanları tahammülü olmayan fransız.Biz sizin iç işlerinize karışıyor muyuz? Bu hakkı nerden buluyorsun? Dünyayı sömürüyor her türlü katliamı yapıyorsunuz sonrada olmayan aklınla bize akıl veriyorsun. De hadi get işine..... 20 2 Yanıtla
  • Murad Mert: sana ne bundan sen kendi ülkenin pisliğini temizle sanamı kaldı türkiyenin iç işlerine karışmak. 14 2 Yanıtla
  • Adem Okan Eroğlu: yazık 6 1 Yanıtla

Advertisement