"Hoşgeldin, Artık Özgürsün" - Son Dakika
Dünya

"Hoşgeldin, Artık Özgürsün"

"Hoşgeldin, Artık Özgürsün"

Bir aylık esaretten sonra serbest bırakılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin'i Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi karşıladı.

12.09.2012 03:51  Güncelleme: 08:46

Mikdat ailesi tarafından Lübnan'da geçtiğimiz ay kaçırılan Türk işadamı Aydın Tufan Tekin serbest bırakıldı.

Lübnan İçişleri Bakanı Merven Şerbil ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız'ın, "Hoşgeldin, artık özgürsün" ifadeleriyle Tekin'i karşıladıkları belirtildi.

Serbest bırakıldıktan sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Tekin, "İlk önce Türk Hükümeti'ne, Lübnan Hükümeti'ne, Lübnan yetkililerine, benim özgür kalmamda yardımcı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Aileme söylemek istediğim, onlarla az önce konuştum, seslerini duydum çok mutluyum. Umarım herkes en kısa zamanda özgür kalacak, ailelerine kavuşacaklar ve hiç kimse bir daha böyle bir şey yaşamayacak" şeklinde konuştu.

Tekin'in serbest bırakılmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Lübnan'ın Türkiye Büyükelçisi İnan Özyıldız, "Bu akşam vatandaşımız Aydın Tufan Tekin'in serbest bırakılmasından büyük mutluluk duyduk. Aslında Lübnan güvenlik makamları Lübnan yetkilileri haftalardır bu konuda büyük çaba harcıyorlardı. Sonunda bunun sonucunu gördük. Dolayısıyla büyük mutluluk duyuyorum. Şimdi tabi hedefimiz burada rehin bulunan ikinci vatandaşımızın, Abdülbasit Arslan'ın serbest bırakılmasını sağlamak. O yönde de olumlu haberler alıyoruz ve hala Suriye'de bulunan Lübnan vatandaşlarının da bir an önce ailelerine vatanlarına kavuşmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 'Hoşgeldin, Artık Özgürsün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement