İran, ABD'nin Irak'a Askeri Müdahalesine Karşı Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran, ABD'nin Irak'a Askeri Müdahalesine Karşı Çıktı

İran, ABD\'nin Irak\'a Askeri Müdahalesine Karşı Çıktı
16.06.2014 10:46  Güncelleme: 10:52

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Afham: "İran İslam Cumhuriyeti, ABD'nin Irak'a askeri müdahalesine kesinlikle karşıdır" dedi.

Tahran yönetimi ABD'nin Irak'a olası bir askeri müdahalesine kesinlikle karşı olduğunu duyurdu.

ABD SEÇİM SONUÇLARINI TAHRİP ETMEYE ÇELIŞIYOR

Resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Irak'ta yaşanan olayların ülkedeki siyasi süreci değiştirmeyi amaçladığını belirten Afham, "Deliller, ABD'nin Irak'taki mevcut durumu istismar etmeye ve seçim sonuçlarını tahrip etmeye çalıştığını gösteriyor. Bu nedenle Irak'taki güven ortamının sabote edilmesinde rolü olan unsurlardan kesinlikle yardım beklenilmemelidir" dedi.

İran'ın Irak'taki gelişmeleri büyük bir dikkat ve hassasiyetle yakından takip ettiğini hatırlatan Afham, "Terör saldırıları, Irak halkının son parlamento seçimlerinde büyük zafer elde etmesinin hemen akabinde düzenlenmiştir. Seçim sonuçları, bazı ülkeler için tahammül edilebilir değildi" ifadesini kullandı.

TERÖRİZMİ KALDIRMAK İÇİN IRAK'A YARDIM EDİLMELİ

Terörizmi araç olarak kullanmanın getireceği korkunç sonuçlar ile terör örgütlerinin oluşturduğu sınır ötesi tehlike konusunda uyarıda bulunan Afham, uluslararası toplum ve diğer ülkelerin terörizm ve radikal grupların oluşturduğu tehlikeyi ortadan kaldırmak için Irak hükümeti ve yetkililerine destek vermekle sorumlu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İran, ABD'nin Irak'a Askeri Müdahalesine Karşı Çıktı - Son Dakika


Advertisement