İran Devlet Başkanı Reisi, Küba'da 6 işbirliği anlaşması imzaladı - Son Dakika
Dünya

İran Devlet Başkanı Reisi, Küba'da 6 işbirliği anlaşması imzaladı

İran Devlet Başkanı Reisi, Küba\'da 6 işbirliği anlaşması imzaladı

İran Devlet Başkanı İbrahim Reisi, Latin Amerika ziyareti kapsamında Küba'ya geldi ve Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel ile görüştü. Görüşmede, enerji, gıda ve sağlık alanlarındaki işbirliği bağlarının derinleştirilmesi ve tek taraflı yaptırımların reddedilmesi konusunda hemfikir olundu. İki ülke arasında 6 işbirliği anlaşması imzalandı.

16.06.2023 12:07
p> İran Devlet Başkanı İbrahim Reisi, Latin Amerika ziyareti kapsamında dün Nikaragua'dan Küba'ya geldi. Reisi ile Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, iki ülke arasında 6 işbirliği anlaşması imzaladı.

Küba Devlet Başkanı Diaz-Canel görüşmeye dair yaptığı açıklamada "Enerji, gıda ve sağlık alanlarındaki potansiyele dayalı ekonomik, ticari ve işbirliği bağlarını derinleştirme ve çeşitlendirme iradesini teyit ediyoruz. Tek taraflı yaptırımların bir baskı mekanizması olarak uygulanmasının reddedilmesi konusunda hemfikiriz" ifadelerini kullandı. İran hükümeti ise ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada iki ülkenin 6 işbirliği anlaşması imzaladığını duyurdu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran Devlet Başkanı Reisi, Küba'da 6 işbirliği anlaşması imzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement