İran Dışişleri Bakanı Bağdat'ta - Son Dakika
Dünya

İran Dışişleri Bakanı Bağdat'ta

İran Dışişleri Bakanı Bağdat\'ta

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari Bağdat'ta İranlı Mevkidaşı Ali Akbar Salihi ile Ortak Bir Basın Toplantısı Düzenledi.

05.01.2011 18:46

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari Bağdat'ta İranlı mevkidaşı Ali Akbar Salihi ile ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Irak Dışişleri Bakanı İranlı mevkidaşı ile iki ülke arasındaki bir dizi ortak konuları etkinleştirmek ve iki ülke arasındaki sınırın tespiti konusunda anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Zebari, konuşmasında 'en önemli anlaşma ortak sınır tespiti konusunda ortak komite toplantıları yapılmasıdır' dedi. İki ülke arasında işbirliği bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı görüşmelerde, İranlı vatandaşların Irak'taki kutsal türbeleri ziyaretleri organize etmesi de kabul edildi.

Zebari, İranlı Halk Mücahitleri örgütü için 'Bu örgüt diğer silahlı örgütler gibi terör örgütüdür. Irak hiç bir terör örgütüne politikasını empoze etme ve faaliyette bulunma izni vermez' dedi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Akbar Salihi de Irak'ın içişlerine karışmak konusunda, 'İran devriminin zaferinden sonra, son otuz yıl boyunca, özellikle komşu ülkeler ile diğer ülkelerin iç işlerine karışmamak İran hükümetinin inandığı alanlarından biridir' dedi.

İran Dışişleri Bakanı Ali Akbar Salihi'nin göreve geldikten sonraki ilk Arap ülkesi ziyareti Irak oldu.

İranlı bakan Mısır Dışişleri bakanı Ahmed Ebul Geyt ve Ürdün Haşimi Krallığı Başbakanı Samir Rifai'den sonra yeni kurulan Irak hükümetini tebrik etmeye gelen üçüncü bakan oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İran Dışişleri Bakanı Bağdat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement