İrlanda, İsrail'e sivillerin hayatını riske atacak askeri operasyonlar yapmaması çağrısında bulundu - Son Dakika
Dünya

İrlanda, İsrail'e sivillerin hayatını riske atacak askeri operasyonlar yapmaması çağrısında bulundu

İrlanda, İsrail\'e sivillerin hayatını riske atacak askeri operasyonlar yapmaması çağrısında bulundu

İrlanda'nın Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Thomas Byrne, İsrail'e, Gazze'de sivillerin hayatını riske atacak askeri operasyonlar yapmaması çağrısında bulundu. Byrne, İsrail'in kendini savunma hakkını tanıdığını ancak bu savunmanın uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde yapılması gerektiğini belirtti. İki devletli çözüm fikrinin İrlanda hükümetinin politikası olduğunu vurgulayan Byrne, diplomatik çaba sarf edilerek çatışmalarda insani bir duraklama sağlanması ve görüşmelerin canlandırılması gerektiğini ifade etti.

03.11.2023 13:19  Güncelleme: 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İrlanda'nın Avrupa'dan Sorumlu Devlet Bakanı Thomas Byrne, İsrail'e, Gazze'de sivillerin hayatını riske atacak askeri operasyonlar yapmaması çağrısında bulundu.

AB Genişlemesi ve Reformu Konulu Dışişleri Bakanları Konferansı'na katılmak üzere Berlin'e gelen Byrne, AA muhabirine, İsrail- Filistin çatışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Byrne, "İsrail'in kendini savunma hakkını tanımakla birlikte, bu orantılı ve uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde yapılmalıdır. Dün ve son birkaç gündür mülteci kamplarında gördüklerimiz kesinlikle kabul edilemez ve birçok insan için gerçekten şok edici." diye konuştu.

İsrail'e çağrıda bulunan Byrne, "Evet kendini savunsun ama bunu uluslararası insancıl hukuka uygun şekilde yapsın. Sivilleri ve özellikle çocukları bu işin dışında tutmalıdır." dedi.

Çatışmalarda insani bir duraklama sağlamak ve iki devletli çözüm için görüşmeleri canlandırmak amacıyla diplomatik çaba sarf edilmesi gerektiğini belirten Byrne, "İki devletli çözüm fikri on yıllardır İrlanda hükümetinin politikası olmuştur. Filistin ve İsrail halklarının birlikte yaşayabilmesini sağlamak için bu gerçeğe dönmemiz ve bu yönde çalışmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İrlanda, İsrail'e sivillerin hayatını riske atacak askeri operasyonlar yapmaması çağrısında bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement