İtalya 150 Sığınmacının Karaya Çıkışına İzin Verdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

İtalya 150 Sığınmacının Karaya Çıkışına İzin Verdi

26.08.2018 13:02

İtalya, Pazartesi gününden bu yana Sicilya açıklarında bekletilen sığınmacıların karaya çıkışına izin verdi.

İtalya, Pazartesi gününden bu yana Sicilya açıklarında bekletilen sığınmacıların karaya çıkışına izin verdi.

İtalya, ağırlıklı olarak Eritre uyruklu olan 150 sığınmacının, diğer Avrupa ülkelerinin de içlerinden bazılarını ülkelerine kabul etmeleri koşuluyla karaya çıkmalarına izin vereceğini açıklamıştı.

İtalya İçişleri Baekanı Matteo Salvini, Arnavutluk'un 20 ve İrlanda'nın da 20-25 sığınmacıyı kabul edeceklerini bildirdiklerini söyledi.

Salvini, diğer sığınmacıların da İtalya Katolik Kilisesi tarafından, İtalya vergi mükelleflerine "sıfır maliyeti" olacak şekilde ağırlanacaklarını belirtti ve "Kilise sığınmacılara kalbini ve cüzdanını açıyor" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İtalya 150 Sığınmacının Karaya Çıkışına İzin Verdi - Son Dakika


Advertisement