"Kıbrıs'ın Kadınları" Belgesel Oluyor - Son Dakika
Dünya

"Kıbrıs'ın Kadınları" Belgesel Oluyor

"Kıbrıs\'ın Kadınları" Belgesel Oluyor

Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinde önemli rol oynayan Kıbrıs Türk kadınının mücadelesi belgesel oluyor.

08.11.2012 20:55

Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinde önemli rol oynayan Kıbrıs Türk kadınının mücadelesi belgesel oluyor.

İki yılı aşkın bir süredir "Kıbrıs'ın Kadınları" projesi üzerine çalışan araştırmacı-yazar Arslan Mengüç, konuştuğu kadınlardan bazılarının öykülerini bir belgesel filmde topluyor. 6 Mart'ta KKTC'nin başkenti Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'nde izleyicileriyle buluşması beklenen "Mücadelenin Kadınları" adlı belgeselde yer alan konulardan biri de Esendağ'da (Petrofan) 1956'lardan itibaren, genç kızların da geceleri ellerinde sadece sopalarla nöbeti tutmaları.

Belgeselle ilgili bilgiler veren Mengüç, Kıbrıs'ta 150'den fazla yerleşim yerinden 400'ü aşkın kadınla konuştuğunu, ulusal mücadele döneminden kalma anılarını paylaşmak isteyenlerin arslanmenguc@yahoo.com e-posta adresinden kendilerine ulaşabileceğini belirtti. Arslan Mengüç, "İnsanların gerçekten sahip olabildiği tek şey var; o da anıları. O nedenle, bugün artık 60 ve üstü yaştaki, annelerin ve ninelerin gelecek kuşaklara bırakabilecekleri en önemli miras, unutulmaya yüz tutan anıları" diye konuştu. Mengüç, anılarını aktarmak isteyen anneleri, nineleri veya bu kadınların çocuklarıyla torunlarını kendilerine ulaşmaya çağırdı.

İsveç Belgesel Film Okulu'ndan mezun olan Mengüç, başta Denktaş: Den-Taş ve Bir Avuş Vatan olmak üzere birçok belgesele imza attı. Mengüç'ün aralarında İletişim Fakültelerinde ders kitabı olarak okutulan Radyoculuk, Kıbrıs yakın tarihine ait Anılarda Erenköy ve Asala hakkında Çekirge adlı romanı da olmak üzere toplam 15 kitabı var. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 'Kıbrıs'ın Kadınları' Belgesel Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement