KKTC, 31. Yaşını Macaristan'da Kutladı - Son Dakika
Dünya

KKTC, 31. Yaşını Macaristan'da Kutladı

KKTC, 31. Yaşını Macaristan\'da Kutladı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kuruluşunun 31. yıl dönümünü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen resepsiyonla kutladı.

17.11.2014 22:06  Güncelleme: 23:16

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 31. yıldönümü Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen resepsiyonla kutladı.

KKTC Dışişleri Bakanı Nami Özdil tarafından geçtiğimiz ay açılan KKTC'nin Macaristan Temsilciliği'nde, KKTC Macaristan Temsilcisi Arif Altay tarafından verilen resepsiyona, Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, büyükelçilik çalışanları, Macaristan'da faaliyet gösteren Türk-Macar Ticaret Odası (Turkcham) Başkanı Suat Karakuş ve üyeleri, MÜSİAD Macaristan Temsilcisi Fadıl Başar, UETD Macaristan Temsilcisi Mehmet İnceoğlu olmak üzere kalabalık bir misafir topluluğu iştirak etti.

Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, KKTC'nin 31. kuruluş yıldönümü nedeniyle KKTC'nin Macaristan Temsilcisi Sayın Arif Altay'ın verdiği bir davet düzenlediğini, bu davete katıldıklarını ve kendisini tebrik ettiklerini söyledi. Daha önce KKTC'de iki kez görev yaptığını, son görevinde ise Türkiye'nin KKTC Büyükelçilisi olarak çalıştığını belirten Büyükelçi Fakılı, "KKTC'nin bugün geldiği aşama gerçekten çok önemli, kat ettiği kalkınma yolu, özellikle eğitim sektöründe ve turizmde aldığı mesafe çok çok önemli. Şu an KKTC'de 8 üniversite var, birçok güzel oteller var. Bunlar kalkınma için çok önemli şeyler. KKTC'nin bugün geldiği aşamayla gurur duyuyorum" diye konuştu.

KKTC'nin Macaristan Temsilcisi Arif Altay ise KKTC'nin 31. kuruluş yılını hep birlikte Macaristan Temsilciliği'nde kutladıklarını, yaklaşık bir ay önce AB ülkesi Macaristan'da temsilcilik açtıklarını, bugün düzenledikleri resepsiyonla birlikte bu dost ülkede arka arkaya ikinci etkinliği düzenlemiş olduklarını, ilerdeki dönemlerde kültür, eğitim ve ekonomik alanlarda da köprüler oluşmasına çalışacaklarını, güzel hedeflere ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Resepsiyona katılan misafirler davetin sonunda KKTC bayrağı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC, 31. Yaşını Macaristan'da Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement