KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Engelsiz Bilişim Platformları Heyetlerini Kabul Etti - Son Dakika
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Engelsiz Bilişim Platformları Heyetlerini Kabul Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Engelsiz Bilişim Platformu ile Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu heyetlerini kabul etti.

25.03.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Engelsiz Bilişim Platformu ile Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu heyetlerini kabul etti.

Eroğlu, heyeti kabulünde yaptığı açıklamada hükümetler ile kurum ve kuruluşların engellileri normal hayata kazandırmak için çalıştığını, tecrübelerden faydalanarak hareket etmenin önemli olduğunu söyledi. Eroğlu, platformun teknoloji yanında eğitim yönü olmasının yarar sağlayacağını belirtti.

Kıbrıs Engelsiz Bilişim Platformu heyetinden Prof. Dr. Hüseyin Uzunboylu, platformun çalışmaları ile ilgili bilgi vererek, Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu ile işbirliği yaptıklarını ifade etti. Uzunboylu, amaçlarının engellilerin bilişim teknolojilerinden yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Platformun kısa bir süre önce kurulduğunu belirten Uzunboylu, birçok projeleri olduğunu, bunları hayata geçirmek için çalışacaklarını ifade etti.

Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu Koordinatörü Mustafa Özhan Kalaç da, KKTC Engelsiz Bilişim Platformu ile düzenli işbirliği içinde olduklarını söyleyerek, bu işbirliğini devam ettireceklerini kaydetti. Kalaç, girişimcilik, web sayfası hazırlama, e-ticaret gibi eğitimler vereceklerini vurguladı. "Türkiye Uluslararası Engelsiz Bilişim Kongresi'nin" bu yıl İzmir'de düzenleneceğini belirten Kalaç, partner devlet olarak KKTC'nin davet edildiğini söyledi. Kalaç, Eroğlu'nu da kongreye davet etti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Engelsiz Bilişim Platformları Heyetlerini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement