Kral Charles, İngiltere'deki Türkleri ve Suriyelileri ziyaret etti - Son Dakika
Dünya

Kral Charles, İngiltere'deki Türkleri ve Suriyelileri ziyaret etti

Kral Charles, İngiltere\'deki Türkleri ve Suriyelileri ziyaret etti

İngiltere Kralı 3. Charles, Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatısında meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ülkedeki Türk ve Suriyelileri ziyaret etti.

15.02.2023 14:14  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere Kralı 3. Charles, Türkiye ve Suriye'nin kuzeybatısında meydana gelen deprem felaketi nedeniyle ülkedeki Türk ve Suriyelileri ziyaret etti. Gelen yardımları hazırlayan Türkler, Kral Charles'a çay ikram etti.

Kral Charles, dün Londra'nın Hounslow bölgesinde gelen yardımları hazırlayan Türkleri ziyaret etti. Buckingham Saray'ından konuyla ilgili yapılan açıklamada "Majesteleri Hounslow'da, Türkiye'de afetten etkilenen insanlar için yiyecek, battaniye ve sıcak tutan kıyafetleri toplayan, paketleyen ve nakliyesini organize eden gönüllülerle buluştu. Toplum merkezi, Batı Londra'daki Türk diasporası için kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlemektedir ve buradaki gönüllüler bugüne kadar, battaniyeler ve kışlık giysiler de dahil olmak üzere 100'den fazla yardım paletinin toplanmasını koordine etti" denildi. Merkezdeki gönüllüler, Kral Charles'a çay ikram etti.

Kral Charles'ın Trafalgar Meydanı'nda, Suriye topluluğu üyelerinin bir araya gelebileceği geçici bir Suriye topluluğu çadırı olan Suriye Evi'ni kurduğu belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kral Charles, İngiltere'deki Türkleri ve Suriyelileri ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement