Macar Protestan Cemaati'nden Soma'ya Duygulandıran Yardım - Son Dakika
Dünya

Macar Protestan Cemaati'nden Soma'ya Duygulandıran Yardım

Macar Protestan Cemaati\'nden Soma\'ya Duygulandıran Yardım

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de küçük bir cemaati bulunan Protestan Kilisesi, Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden 303 madencinin ailelerine maddi yardımda bulundu.

16.06.2014 11:07

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de küçük bir cemaati bulunan Protestan Kilisesi, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 303 madencinin ailelerine maddi yardımda bulundu.

Budapeşte'nin 3. Bölgesi'nde yaklaşık 100 kişilik bir cemaati bulunan Protestan Kilisesi'nin rahipliğini yapan Dr. Gabor İvanyi, Soma'da hayatlarını kaybeden madencilerin ailelerine maddi katkıda bulunmak için fakir cemaatinin toplam 1000 TL tutarında para topladığını söyledi. Macaristan'da 2 dönem parlamentoda milletvekilliği de yapan ve Budapeşte'deki Teoloji (İlahiyat) Fakültesi'nde rektör olarak görev yapan Macar Papaz Dr. Gabor İvanyi yaptığı açıklamada Soma'da yaşanan maden kazasının kendisini ve cemaatini çok üzdüğünü belirtti. Hayatlarını kaybeden madencilerin ailelerinin acılarını paylaşabilmek için cemaatlerinin bu ailelere maddi yardım yapmak için karar aldığını kaydeden İvanyi, Macar parası ve Avro olmak üzere yaklaşık 1000 TL topladıklarını söyledi. Türk devletinin çok güçlü bir devlet olduğunu ve madencilerin ailelerine maddi yardım yapacağını bildiklerini dile getiren Macar Papaz, "Bizim amacımız bu kazanın sadece Türkleri değil, Türkiye'ye 1400 km uzakta olan biz Macarları da üzdüğünü bilmeleri. Hayatlarını yitiren madenciler için ben ve cemaatim Pazar günleri yaptığımız ayinlerde devamlı dua ettik. Allah geride kalan ailelere sabır versin. Türkiye'nin başı sağ olsun. Topladığımız rakam az ancak bu paranın sembolik değeri olduğuna inanıyorum" diye konuştu.

Macar Papaz Dr. Gabor İvanyi, cemaati tarafından toplanan maddi yardımı bir zarfa koyarak, Budapeşte'de bulunan 23. dönem AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu'ya teslim etti.

Ali Koyuncu, fakir ve küçük bir cemaat olan Macar Protestan Kilisesi'nin üyelerine teşekkür ederek, bu zarfı Ankara'da Başbakanlık'a teslim edeceğini, yapılan bu yardımın kendisini çok duygulandırdığını, bu küçük topluluğun yaptığı büyük jestten dolayı çok teşekkür ettiğini kaydetti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macar Protestan Cemaati'nden Soma'ya Duygulandıran Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement