Noam Chomsky'nin Son Kitabında Neoconlara ve Liberallere Eleştiriler - Son Dakika
Dünya

Noam Chomsky'nin Son Kitabında Neoconlara ve Liberallere Eleştiriler

Noam Chomsky\'nin Son Kitabında Neoconlara ve Liberallere Eleştiriler

ABD'li ünlü muhalif düşünür Noam Chomsky, son kitabı "Making the Future"da neoconları ve liberalleri sert bir dille eleştirdi.

25.02.2012 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'li ünlü muhalif düşünür Noam Chomsky, son kitabı "Making the Future"da neoconları ve liberalleri sert bir dille eleştirdi.

ABD'li düşünür ve dilbilimci Chomsky, uzun süredir koruduğu sessizliğini son çıkardığı "Geleceği Kurgulamak" kitabıyla bozdu.

Kitabında ABD işgaline direnmenin meşruiyetini bir aydın gözüyle derinlemesine değerlendiren Chomsky, ABD seçmenini neoconların saldırgan dış siyasetini oylarıyla değiştirmeye davet etti. Neoconların son yirmi yıldır benimsedikleri saldırgan işgalci tutumun, ABD ve tüm dünyayı büyük bir felakete sürüklediğini belirten Chomsky, Irak ve Afganistan işgallerinde neoconların Bush üzerine kurduğu etkiyi somut bir biçimde değerlendirdi.

Kitabında neoconların siyasi stratejik hedeflerinin analizlerine de genişçe bir yer veren Chomsky, ABD'nin özellikle Ortadoğu politikasına dair çok konuşulacak muhalif görüşler öne sürdü. Neoconların kurmayı planladıkları ABD imparatorluğu hayallerini, ABD'nin tarihin varisi olduğu teorisinden hareketle insanlığa biçim verme eğilimlerini sert bir dille eleştiren Chomsky,

"Neo-Amerika'nın Irak'ı işgali, tüm Amerika halkının boynunda silinmez vicdani bir leke bırakmıştır" diye yazdı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Noam Chomsky'nin Son Kitabında Neoconlara ve Liberallere Eleştiriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement