Almanya'da geçen yıl görülen bu ülke ile birlikte Avrupa'daki birçok ülkeye sıçrayarak enaz 50 kişinin ölümüne neden olan EHEC bakterisinin, Hamburg'da 6 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olduğu açıklandı.
RTL kanalı, Hamburg Eyaleti Sağlık Bakanlığı'na dayanarak kız çocuğun ölümün nedenini EHEC bakterisi olduğunu bildirdi. Ölen kız öğrencinin son dönemde yediği bütün yiyecekler incelenirken, okulunda ve spor salonunda dezenfekte işlemi uygulandı.
Almanya'da geçen yıl görülen ve hızla yayılan EHEC bakterisinin önce İspanya'dan ithal edilen salatalıktan kaynaklandığı, daha sonra soya fidanlarından bulaştığı öne sürülürken son olarak Hessen Eyaletindeki Frankfurt am Main şehrinde bulunan bir dereden kaynaklandığı ifade edilmişti.
İnsanlara gıda yoluyla geçen EHEC, yine insanlar tarafından başka gıda maddelerine taşınarak böylece geniş bir alana yayıldığı belirtilirken bu aşamada salgından söz edilemeyeceği ifade edilirken hastalığın çıkış nedeninin titizlikle araştırıldığı açıklandı.
Son Dakika › Dünya › Öldüren Virüs Yeniden Görüldü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.