Putin ve Paşinyan Karabağ konusunda görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Putin ve Paşinyan Karabağ konusunda görüştü

Putin ve Paşinyan Karabağ konusunda görüştü
20.09.2023 22:36

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Karabağ konusunda telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, Karabağ çevresindeki son gelişmeler ele alındı ve Putin, Rus barış gücünün aktif katılımıyla varılan anlaşmadan ve müzakerelerin yapılacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti. Putin ayrıca, Rus barış gücünün zor koşullara rağmen görevlerini yerine getirmeye ve sivil nüfusa yardıma devam ettiğini belirtti. Görüşmede, gelecekte gerilimin azalması ve durumun istikrara kavuşması yönünde umut dile getirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Karabağ konusunda görüşme yaptı.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin'in Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmesinde Karabağ çevresindeki son gelişmeler ele alındı.

İhtilafın zor aşamasının üstesinden gelinebileceğini belirten Putin, Rus barış gücünün aktif katılımıyla varılan anlaşmadan ve 21 Eylül'de müzakereler yapılacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Müzakerelerin Rus barış gücü komutasının arabuluculuğu ile gerçekleşeceğine dikkati çeken Putin, zor koşullara rağmen Rus barış gücünün verilen görevleri yerine getirmeye ve askeri doktorlar da dahil olmak üzere sivil nüfusa yardıma devam ettiğini kaydetti.

Görüşmede gelecekte gerilimin azalması ve durumun istikrara kavuşması yönünde umut dile getirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Putin ve Paşinyan Karabağ konusunda görüştü - Son Dakika


Advertisement