Rum Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Lübnan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Dünya

Rum Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Lübnan'ı Ziyaret Etti

Rum Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Lübnan\'ı Ziyaret Etti

Resmi ziyarette bulunmak üzere başkent Beyrut'a gelen Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Lübnanlı yetkililerle bir araya gelerek bölgesel ve iki yönlü konuları ele aldı.

03.12.2012 21:38

Resmi ziyarette bulunmak üzere başkent Beyrut'a gelen Güney Kıbrıs Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Lübnanlı yetkililerle bir araya gelerek bölgesel ve iki yönlü konuları ele aldı.

Omirou, Lübnan'da, Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Başbakan Necip Mikati ve Lübnanlı mevkidaşı Nebih Berri'yle görüştü.

Yiannakis Omirou, Beyrut'ta bulunan Refik Hariri Uluslararası Havaalanı'nda yaptığı açıklamada, Lübnan ile Kıbrıs arasındaki ilişkilerin güçlü olmasını arzuladığını ifade ederek, "Kıbrıs ve Lübnan aynı sorunlarla yüzleşiyor. Bu yüzden iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek çok önemli" dedi.

Omirou, Berri ile görüşmesinin ardından da, düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

Basın toplantısında konuşma yapan Lübnan Meclis Başkanı Berri, Lübnan ile Kıbrıs'ın, kıyı petrol endüstrisinde bir fikir birliğine vardığını belirtti. Berri, "Lübnan ile Kıbrıs arasında petrol konusuna ilişkin bir anlaşma var ve bu anlaşmayla ilgili herhangi bir sorunumuz yok. Sorun İsrail'in açgözlülüğü" şeklinde konuştu.

Lübnan'da petrol araştırmasının başlatılması çağrısını yineleyen Berri, bunun ekonomik bir ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Rum Meclis Başkanı Omirou ise, Kıbrıs'ın, Lübnan'a, doğalgazdan ortak fayda sağlanması konusunda bir işbirliği teklifi sunduğunu dile getirerek, "Denizde bulunan doğalgaz ve tatlı su gibi doğal kaynak rezervlerinden faydalanmak için işbirliği yapmalıyız" ifadelerinde bulundu.

(CC-

03.12.2012 21: 11: 32

TSI

NNNN - BEYRUT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rum Meclis Başkanı Yiannakis Omirou, Lübnan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement