Rusya, Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Sandık Başında - Son Dakika
Dünya

Rusya, Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Sandık Başında

Rusya, Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Sandık Başında

Rusya'da devlet başkanlığı seçimi için bu sabah sandık başına gidilmeye başlandı.

04.03.2012 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'da devlet başkanlığı seçimi için bu sabah sandık başına gidilmeye başlandı.

Başbakan Vladimir Putin, Komünist Parti lideri Gennadiy Zyuganov, Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirinovski, Adil Rusya Partisi lideri Sergey Mironov ve dünyanın en zengin adamları listesinde yer alan Mihail Prohorov'un yarıştığı seçimde bu yıl ilk kez 108 milyon seçmen oy kullanacak. İlk turda adaylardan birinin yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması durumunda ikinci tura gidilecek seçimde seçmenlerin yoğun katılımı dikkat çekiyor.

Başbakan Putin'in daha ilk turda seçimleri yüzde 65 oy oranıyla kazanacağına kesin gözüyle bakan uzmanlar, iktidar tarafından bunun için gerekli ön hazırlıkların yapıldığını belirtiyorlar. Seçim sonuçlarını tanımayacağını önceden beyan eden ülke muhalefeti ise yarından tüm yurt genelinde protesto gösterilerine başlayacak.

İHA'ya açıklamada bulunan Yekatrina Çevçenko isimli seçmen, "Ben Putin'e karşı oy kullandım. Çünkü Putin, bu seçimlerde devlet imkanlarını kendi propagandası için kullandı. Putin'e destek mitinglerine öğretmen ve doktorlar zorla götürüldü ve miting katılımcılarına devlet hesabından çeşitli hediyeler verildi. Böyle eşitsiz şartlarda yapılan seçimlerin sonucunun da dürüst olacağına inanmıyorum" şeklinde konuşurken, İvan Pugaçev isimli diğer vatandaş ise "Ben Putin'den yana oy kullandım. Çünkü Rusya'da

turuncu devrime karşıyım. Devlet başkanlığı görevine Putin gibi tecrübeli bir lider gelmeli. Aksi takdirde ülkemiz parçalanabilir" dedi.

Bu arada, devlet başkanlığı seçimlerinin 176 bin yerli ve 685 yabancı gözlemci tarafından da izlenmekte olduğu bildirildi. - MOSKOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rusya, Devlet Başkanlığı Seçimi İçin Sandık Başında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement