ABD'de gerilim tırmanıyor! Protestocular, Beyaz Saray önünde birbirine girdi - Son Dakika
Dünya

ABD'de gerilim tırmanıyor! Protestocular, Beyaz Saray önünde birbirine girdi

ABD'de bugün yapılan başkanlık seçimlerinin ardından ülkede kaos sürüyor. Oy sayımı devam ederken, Beyaz Saray önünde karşıt görüşlü protestocular arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbedeye müdahale eden polisler, protestoculardan bazılarını gözaltına aldı.

04.11.2020 07:57  Güncelleme: 12:18

ABD'de gerçekleşen başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ederken, Beyaz Saray önünde toplanan ABD Başkanı Donald Trump'ın ve ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın destekçileri arasında arbede çıktı. Çıkan arbedeye polisler müdahale ederken, çok sayıda protestocu gözaltına alındı.

Beyaz Saray'ın önü karıştı! Protestocular arasındaki arbedeye polislerden müdahale

PROTESTOCULAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Kritik eyaletlerdeki oyların ABD'den 46. başkanı belirleyeceği seçimde ülke genelinde gerginlik giderek tırmanmaya devam ediyor. Cumhuriyetçilerin adayı Başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasında çekişmeli mücadelelere sahne olacak seçim sonuçları öncesi sokağa dökülen protestocular, eylemlerini sürdürüyor.

Beyaz Saray'ın önü karıştı! Protestocular arasındaki arbedeye polislerden müdahale

MAĞAZA SAHİPLERİ ÖNLEMLER ALMIŞTI

Seçimden saatler önce Ulusal Muhafızlar bazı kentlerde sokağa çıkarken, bazı kentlerde mağaza sahipleri, olası protestolara karşı vitrin camlarını kontraplaklarla kapatmıştı. Ülkede seçim sonuçlarının kaos yaratacağı düşünülürken, olası protestolara karşı önlemler arttırılıyor.

ABD'de gerilim tırmanıyor! Protestocular, Beyaz Saray önünde toplandı

SEÇİMLERDE SON DURUM

ABD'de vatandaşların tarihlerinin en kritik seçimlerinden biri için sandık başına gitti. Şimdiye kadar 100 milyona yakın kişi posta yoluyla oylarını kullanırken, seçimlerde katılım rekoru kırılması bekleniyor. Oylarda önde görünen mevcut başkan Donald Trump 213 delegenin oyunu alırken, Demokratların adayı Joe Biden 238 delege ile ciddi bir fark açmış durumda.

Beyaz Saray'ın önü karıştı! Protestocular arasındaki arbedeye polislerden müdahale
ABD'de gerilim tırmanıyor! Protestocular, Beyaz Saray önünde toplandı
ABD\'de gerilim tırmanıyor! Protestocular, Beyaz Saray önünde birbirine girdi
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya ABD'de gerilim tırmanıyor! Protestocular, Beyaz Saray önünde birbirine girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Atalay : Endiseliyiz,abd de yasayan türklerin dikkatli olmasi konusunda uyariyoruz,her an ic savas cikabilir,konsoloslugumuzu derhal ziyaretcilere gecici olarak kapatmaliyiz. 8 0 Yanıtla
  • Nihat : Birazda ABD düşünsün izleyelim görelim ne kadar demokratik bir devlet toplama millet olunca sonu kacinilmaz 1 0 Yanıtla
  • Öğretmen: Türkiye bu geri kalmış ülkeye demokrasi getirmek için Askeri müdahalede bulunmalıdır. 1 0 Yanıtla
  • Bu olaylara : Rağmen paraları değer kaybedeceğine kazanıyor 0 0 Yanıtla
  • Belcikadan: Cok endiseliyiz 0 0 Yanıtla

Advertisement