ABD'nin Teksas eyaletinde çökme sonucu oluşan iki büyük çukurun sırrı bilim insanlarının araştırmalarına rağmen çözülemedi. Bilim insanları ise bu çöküntülerin boyutlarının artmasından endişelenerek bunların doğal felaket riski barındırdığı yönünde uyarılarda bulundu.
Sabah'ın İngiliz Daily Mail gazetesinden aktardığı habere göre Güney Methodist Üniversitesi jeofizikçileri, Teksas'ın batısında yer alan Wink ve Kermit kasabalarında oluşan devasa çukurlara bölgede petrol ve gaz çıkarma endüstrisinin sebep olduğunu bildirirken bölgede yaşayan 7 bin kişinin tehlike altında olduğunun altını çizdi.
FUTBOL SAHASI BÜYÜKLÜĞÜNDELER
"Asıl korkulması gereken bunların boyutlarının günden güne büyüyor olması" açıklamasını yapan araştırmacılar ilk çukurun Teksas'ta 1980'de diğerinin ise 2002'de oluştuğunu ve her ikisinin de neredeyse bir futbol sahası büyüklüğüne ulaştığını söyledi.
ÇEVRESİNE IŞIK SAÇARAK OLUŞTU
Diğer bir çukur da Sibirya'nın Krasnoyarsk bölgesinde. Buradaki çukurun oluşumu ise hayli ilginç. Görgü tanıklarının anlattığına göre, çukurun onlarca kilometre uzaklıkta bir patlamayla çevresine ışık saçarak meydana geldiği bildirildi.
DEPREMLERİ TETİKLER Mİ?
İlk defa 2013'te bu şekilde oluşan çukur şimdiye kadar 15 kez daha çeşitli patlamalara sahne olarak 100 metre derinliğe ulaştı. En son patlamanın ise 100 km öteden duyulduğunu söyleyen bilim insanları derinliğin, göktaşı düşmesi sonucunda oluştuğunu söylüyor. Ancak bazı uzmanlar da bu patlamanın daha öncekilerden çok daha şiddetli olduğunu göz önünde bulundurarak bölgede var olan metan gazının sıkışması sonucunda böyle bir olayın yaşanmış olabileceğini savunuyor. Her iki ülkede de yer kabuğunun yüzeyinde meydana gelen olaylar, bilim insanlarını dünyanın akıbeti hakkında endişelendiriyor.
Son Dakika › Dünya › Teksas'daki Esrarengiz Çukurların Sırrı Çözülemiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (2)