Telegraph: Erdoğan, Geri Adım Atmayı Reddediyor - Son Dakika
Dünya

Telegraph: Erdoğan, Geri Adım Atmayı Reddediyor

Telegraph: Erdoğan, Geri Adım Atmayı Reddediyor

İngiliz Telegraph gazetesi, "Türk Başbakanı, yargı ve güvenlik güçlerine yönelik tartışmalı hareketlerden geri adım atmayı reddediyor" diye yazdı.

23.01.2014 11:24  Güncelleme: 12:01

Türkiye'de yargı ve emniyette büyük "temizlik harekatı" sürerken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu uygulamalardan vazgeçmeyi "reddettiği" savunuluyor.

İngiliz Telegraph gazetesi, "Türkiye, yargıç ve emniyette büyük temizlik sürdürüyor" başlıklı haberinde "Türk Başbakanı, yargı ve güvenlik güçlerine yönelik tartışmalı hareketlerden geri adım atmayı reddediyor" diye yazdı.

Bunun ardından "Türkiye, bu tür adımların ülkenin AB'ye katılımına zarar verdiği uyarılarına rağmen ülkenin tarihinde yargıdaki en büyük temizliği başlatarak kıdemli yargıç ve savcıları başka görevlere atadı" diyen gazete, "Bu harekatın, Erdoğan'ın, Brüksel'de Türkiye'nin AB üyeliği hedefini ilerlemeye çalıştığı bir arada meydana geldiğine" dikkat çekiyor.

"KARGAŞA LİRAYI DÜŞÜRÜYOR"

AB yetkililerinin ise, görevden almaları ve yürütmeye yargı üzerindeki kontrolünü sağlayacak yeni ve tartışmalı bir yasanın, katılım için "kilit bir kriter olan hukuk üstünlüğünde erozyonu yol açtığını düşündükleri" belirtiliyor.

Telegraph, yasanın, Erdoğan'ın "yabancı bir komplo" olarak nitelediği "yolsuzluk skandalı"na yanıtının olduğunu düşünüyor ve hükümetin "dramatik reform"u sürdürerek 96 yargıç ve savcı ile Ankara'da en az 470 polisin daha görevden aldığını vurguluyor.

Haber, "Kargaşanın, lirayı dramatik biçimde düşürerek ve hükümetin büyüme hedeflerini tehlikeye atarak, ekonomi üzerinde de çok büyük bir etkisi oldu" sözleriyle noktalanıyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Telegraph: Erdoğan, Geri Adım Atmayı Reddediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • SİBO: İŞTE ADAM BU ALLAH SENI KEM GÖZLERDEN KORUSUN SURIYEDEKI KATLİAMA BIR TEK SEN KARSI CIKIYORSUN SURIYEDE VAHSET VAR AYNI CHP NIN DERSIMDE ÖLDÜRDUGU KÜRTLER GIBI VAHSET VAR COK KORKUNC ALLAH ÖLUMUNDE HAYIRLISINI VERSIN AMINN 12 21 Yanıtla
    SERDAR: Hatay'daki patlamayı da CHP yaptı değil mi SİBO? Hatta milyonlarca dolar yolsuzluktan dolayı CHP'nin Bakanlarının fezlekesi hazırlandı, her şeyi CHP yaptı. Ben bu makarnacı zihniyetin... 0 0
  • gercekler: ülkeyi sattı yetmedi vatan hainlerine beşkeş cekti yetmedi ayakkabı kutuları yetmedi süriyeye demokrasi getircekmıs yetmedi alsana demokrasi adamları daha kötü yaptı oda yetmedi ve sonunda türk halkınıda yaktı onun 51 farkında degil oda yetmedi askerin polisin şeref bırakmadı aklınnıza nidem ben size biat edenmı cıkmadı peygember diyen cıktı yetmedi yeter lan defol git allah belanı versin 17 14 Yanıtla
  • mustafa: bence artik polisi savciyi temizlemeyi biraksin bu ülkenin temiz savcisi temiz emniyetti bitmez temizligi kendi kafasinda arasin 6 6 Yanıtla

Advertisement