Terörle Ortak Mücadele Etmeliyiz - Son Dakika
Dünya

Terörle Ortak Mücadele Etmeliyiz

Terörle Ortak Mücadele Etmeliyiz

Avrupa Parlamentosu'nda Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Ria Oomen Ruijten'in hazırladığı taslak Türkiye raporu, AP'de görüşüldü.

12.01.2012 19:33

Avrupa Parlamentosu'nda Hıristiyan Demokrat Grubu üyesi Ria Oomen Ruijten'in hazırladığı taslak Türkiye raporu, AP'de görüşüldü. Ruijten AP'de görüşülen Türkiye ilerleme raporu sonrasında yaptığı açıklamada AB ile Türkiye terörle mücadele konusunda ortak mücadele edilmesi gerektiğine değindi. Hollanda AP Parlamenteri Emine Bozkurt ta raporun gayet olumlu bulduğunu ve terör konusunda da Türkiye ile AB'nin ortak mücadele etmesi gerektiğini açıkladı.

KILIÇDAROĞLU DA GÜNDEME GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında hazırlanan raporun Avrupa Parlamentosu'nda rahatsızlığa neden olduğu, bazı parlamenterlerce dile getirildi. Parlamenterler arasındaki Hollandalı Parlamenter Emine Bozkurt bunun dokunulmazlık olayı değil, bunun adının muhalefeti susturmak olduğunu söyledi.

AP'de açıklanan taslak Türkiye raporunda PKK terör örgütü kınanıyor ve terör konusunda AP'nin Türkiye ile işbirliği yapması isteniyor. AP Türkiye Raportörü Ria Oomen Ruijten AP komisyonunda eleştirilere cevap verirken, "PKK terör örgütüdür ve bu sorun sadece Türkiye'yi ilgilendirmiyor, aynı zamanda Avrupa'yı da yakından ilgilendiriyor, çünkü PKK'nın para kaynağının bir büyük bölümü AB ülkelerinden temin ediliyor. İnsan kaçakçılığı, uyuşturucu ticareti, silah kaçakçılığı yapan bir örgüt ve bu yüzden Türkiye terörle mücadelede yalnız bırakılamaz" dedi. Ayrıca BDP dahil bütün siyasi örgütlerin terör örgütleriyle aralarına mesafe koymaları gerektiğine değindi.

AP'nin Türkiye ilerleme raporunun değişiklik önergelerinden sonra Mart ayında Strazbourg'daki Genel Oturum'da oylanarak kabul edilmesi öngörülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Terörle Ortak Mücadele Etmeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement