Tika'dan Kosova'da Engelliler Okuluna Ek Bina Desteği - Son Dakika
Dünya

Tika'dan Kosova'da Engelliler Okuluna Ek Bina Desteği

Tika\'dan Kosova\'da Engelliler Okuluna Ek Bina Desteği

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Kosova'daki 'Lef Nosi Engelliler Okulu'na mutfak ve el işi çalışmalarının yapılacağı ek bina yaptı.

04.11.2012 11:42

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Kosova'daki 'Lef Nosi Engelliler Okulu'na mutfak ve el işi çalışmalarının yapılacağı ek bina yaptı.

Açılışı yapılan binada 30'u yatılı olmak üzere 86 çocuk bundan böyle daha iyi hizmet alacak. Kosova'nın kalkınmasında önemli desteklerde bulunan TİKA, tarımcılık yanı sıra diğer destekleri yanında Kosova'daki eğitime de desteklerde bulunuyor. Kosova'da 2004 yılından bu yana 50'ye yakın büyük projeye imza atan kurum, önümüzdeki günlerde yeni açılışlar gerçekleştirecek. TİKA Kosova temsilcisi Adem Urfa, Kosova'da engelli çocuklara eğitim veren dört okuldan biri olan Prizrendeki Lef Nosi Okulu'na yaptıkları yardımdan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Urfa, geçen yıl Lef Nosi ilköğretim Okulu ile temasa geçtiklerini belirterek, "Okulda bazı eksiklikler vardı. Çocukların daha iyi, daha modern şartlarda eğitimlerine devam edebilmeleri için bazı eksikler vardı. Biz bu süreçte çalışmalarımızı tamamladık. Yapılan çalışmalar sonucunda ıslak zeminler tamamen yenilendi, bir mutfak ve bir yemekhane buraya eklendi ve yatılı kalan çocukların daha hijyenik şartlarda yemek yenmesi sağlandı" diye konuştu.

TİKA koordinatörü, ayrıca bir ek binayla bir derslik ve çocukların el işlerini yapmasına olanak sağlayan bir atölye oluşturulduğunu da bildirdi. Okul Müdürü Iljaz Krasniçi okulun tarihçesi hakkında kısa bilgi verdikten sonra, okula yapılan bu yardımdan dolayı TİKA'ya teşekkürlerini ifade etti ve okulda müdürlük yaptığı altı yıl içerisinde yapılan yardımların arasında TİKA tarafından yapılan bu yardımın ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

Kosova Eğitim Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Daimi Sekreteri Cavit Dakay, Türkiye Büyükelçisi ve TİKA temsilcileri nezdinde, Türkiye'nin Kosova'ya her alanda vermiş olduğu desteğinden dolayı teşekkürlerimizi sunmak istediğini belirtirken okul müdürünü de kutladı.

Lef Nosi Engelliler Okulu'na TİKA'nın yapmış olduğu ek binanın açılışında bulunmaktan memnun olduğunu belirten Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, TİKA'nın tarımdan sağlığa birçok alanda projeleri olduğunu fakat bu yardımın farklı olduğunu belirtti. Ozan bu projenim hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkürler etti.

Törene Türk Temsil Heyet Başkanı Kurmay Albay Aygün Eker, Kosova Polisi Prizren Müdürü Nexhi Krasniqi, Prizren belediye yetkilileri ve çok sayıda davetli de katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Tika'dan Kosova'da Engelliler Okuluna Ek Bina Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement