Ankara Büyükşehir Belediyesi, TechBridge Akademi'de 3D Tasarım ve Metaverse Eğitimleri Sürdürüyor - Son Dakika
Eğitim

Ankara Büyükşehir Belediyesi, TechBridge Akademi'de 3D Tasarım ve Metaverse Eğitimleri Sürdürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ansera'da bulunan TechBridge Akademi'deki '3D Tasarım ve Metaverse' eğitimlerini sürdürüyor. Bugüne kadar Metaverse'den oyun geliştirmeye, kıyafet modellemeden kriptolojiye kadar toplam 300 kişiye ücretsiz yazılım eğitimi imkanının sağlandığı Akademi'den 50 kişi yararlanıyor. Ankara'yı teknolojinin de Başkenti yapmak için çeşitli bilişim projelerini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin istihdamına katkı sağlarken dünyaya açılmalarını sağlayacak bilişim projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

11.08.2023 12:07

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ansera'da bulunan TechBridge Akademi'deki '3D Tasarım ve Metaverse' eğitimlerini sürdürüyor. Bugüne kadar Metaverse'den oyun geliştirmeye, kıyafet modellemeden kriptolojiye kadar toplam 300 kişiye ücretsiz yazılım eğitimi imkanının sağlandığı Akademi'den 50 kişi yararlanıyor.

Ankara'yı teknolojinin de Başkenti yapmak için çeşitli bilişim projelerini hayata geçiren Ankara Büyükşehir Belediyesi, gençlerin istihdamına katkı sağlarken dünyaya açılmalarını sağlayacak bilişim projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.

ABB Bilgi İşlem Dairesi koordinasyonunda Ansera'da bulunan TechBridge Akademi'de '3D Tasarım ve Metaverse' eğitimleri de sürüyor.  Hem teorik hem de uygulamalı olan eğitimler; dijital çağın en popüler alanlarından olan Metaverse'den oyun geliştirmeye, kriptolojiden robotik kodlama ve sinema tekniklerine kadar birçok farklı bölümde gerçekleştiriliyor. Bugüne kadar 300 kişinin faydalandığı 6 haftalık eğitimlerden şu anda ise 7'den 70'e farklı yaş gruplarından 50 kişi eğitim alıyor.

TechBridge Akademi Yetkilisi Haydar Arıkan, "Bilgi İşlem Daire Başkanlığı olarak bir yılı aşkın süredir altışar haftalık periyodlarla ellişer kişilik gruplar halinde eğitimlerimiz aralıksız devam ediyor. Eğitimler alanında uzman eğitmenler tarafından veriliyor. Bugüne kadar yaklaşık 300 kursiyer eğitimlerden yararlandı" dedi.

Techbridge Akademi Eğitmeni Berk Savi de şunları söyledi:

"Birinci senemizi doldurduk. Birden fazla faaliyet ve disiplinler arası program çalışmaları yürütmekteyiz. Birçok alanda kullanabilecekleri eğitim prosedürlerine hakim olmuş oluyorlar."

KURSİYERLERDEN BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Eğitim programına katılan kursiyerler ise memnuniyetlerini, şu sözlerle dile getirdi:

-Sinem Balatlı: "Büyükşehir Belediyesinin bu eğitimi beni heyecanlandırdı. Modelleme alanında hoşuma giden bir alan. Hem karakter hem nesnelerimizi tasarlıyoruz. Özellikle video oyunlar için kullanılacak programlar ama diğer sektörler için de avantajlı olduğunu düşünüyorum. Bu kurs sonrasında freelance çalışma deneyimim oldu. Böyle bir alanda Büyükşehirin ilgi göstermesi çok güzel bir şey."

-Volkan Şapcıoğlu: "Bu vizyon proje bizim için çok önemliydi. Benim buradaki kendi projem vardı. Onun üzerine bilişim üzerine çalışıyorum. Yapmak istediğim hedefler doğrultusunda burada öğrendiklerim çok işime yaradı."

-Başak Güzel: "Kendi okulumda elde edemediğim eğitimi burada yakalama fırsatı buldum. Beni istediğim oyun sektörüne hazırlayan programları öğrenme şansım oldu. Geleceğime daha iyi hazırlanacağımı düşünüyorum. Etkili ve yoğun bir süreç olarak geçti. Süreç bitiminden de çok mutlu ayrıldım. En büyük şansım bu eğitimleri ücretsiz almak oldu."

-Tarık Tuğra: "Bu eğitimi öncelikle ücretsiz vermelerinden dolayı çok mutluyum."

-Melih Cemal Akbıyık: "Eğitim eğlenceli ve güzel geçiyor. Çoğu programı bilmiyordum etkili bir programdı. Babamla beraber geldim çok şeyde babama da yardım ettim."

-Adem Akbıyık: "Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bu eğitimleri online olarak takip ediyorduk. Yaz döneminde benim de oğlumla katılma imkanım oldu. Çok faydalıydı bu eğitim sürecinden hem ben yararlandım hem de oğlum için büyük bir tecrübe oldu."

Ankara Büyükşehir Belediyesi, TechBridge Akademi\'de 3D Tasarım ve Metaverse Eğitimleri Sürdürüyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Eğitim Ankara Büyükşehir Belediyesi, TechBridge Akademi'de 3D Tasarım ve Metaverse Eğitimleri Sürdürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement