Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Ortaköy'de 2 yıldır görev yaptıktan sonra eş durumu nedeniyle tayini Bursa'ya çıkan öğretmen Sibel Garip, bakanlık onayı ile tekrar Ortaköy İlköğretim Okulu'na geri döndü.
Eş durumundan bursa'ya tayin edilince...
Gürpınar İlçesi'ne 25 kilometre uzaklıktaki Ortaköy'de öğrencilerle yakından ilgilenen ve köylülerin sosyal sorunlarının çözümüne yönelik çalışma yapan, 2 derslikli - 85 öğrencili ilköğretim okulunun öğretmeni Sibel Garip, kısa sürede öğrenci ve köylüler tarafından sevildi. Başarılı kız ve erkek 12 öğrenciyi kendi çabaları ile ilk kez il dışında bir gezi kapsamında Ankara'ya götüren Sibel Öğretmen'in eş durumundan Bursa'ya tayin edilmesi köylüleri üzdü.
Köylüler tayinin durdurulmasını istedi
Tayin haberinin duyulması üzerine köylüler, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak Garip'in tayininin durdurulmasını istedi. Kendisine gösterilen sevgiden etkilenen öğretmen Sibel Garip, tayininin bu eğitim-öğretim yılı tamamlanıncaya kadar durdurulmasını istedi. Ancak bu istek kabul edilmedi.
Ak parti Van Milletvekili devreye girdi
Bursa'da görevine başlayan Sibel Garip için AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici devreye girdi. Konu Bakanlığa ulaşınca Sibel Garip, yaklaşık bir buçuk ay görev yaptığı Bursa'dan görevlendirme ile tekrar Ortaköy İlköğretim Okulu'na döndü. Okullar kapanıncaya kadar Ortaköy İlköğretim Okulu'nda görev yapacak olan Sibel Öğretmen'i öğrencileri ve köylüler büyük sevinçle karşıladı.
ensonhaber.com
Son Dakika › Eğitim › Doğu'ya Gitmek İçin Torpil Yaptırdı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.