"Küçük Hanımlar Küçük Beyler"Den Ata'ya Ziyaret - Son Dakika
Eğitim

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler"Den Ata'ya Ziyaret

"Küçük Hanımlar Küçük Beyler"Den Ata\'ya Ziyaret

Bu yıl 9'uncu kez düzenlenecek "Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali" Anıtkabir ziyaretiyle başladı

25.04.2013 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Lemi Bilgin ve diğer yöneticiler, oyuncular, yabancı ülkelerden gelen tiyatro ekipleri ve yaklaşık 2 bin öğrenci Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi.

Bilgin'in beraberindeki 4 çocukla Atatürk'ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Bilgin, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atam, Devlet Tiyatroları sanatçıları olarak Türkiye Cumhuriyetinin teminatı 'Küçük Hanımlar ve Küçük Beyler'le birlikte el ele tutuşarak huzurunda bulunmaktan kıvanç duyuyoruz."

Ziyaretin ardından Bilgin, "Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda düzenlenen bir festivalin hem Türkiye'ye hem dünyaya örnek olmasını istediğini söyledi.

Bilgin, gazetecilere, festivalin, dünyanın en önemli çocuk festivalleri arasında olduğunu belirterek, yabancı tiyatroların festivale ilgisinin de bunu gösterdiğini ifade etti.

Dün Van'da başlayan "Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği"ni de anımsatan Bilgin, "Bir ülkede sanat ne kadar varsa ve çocuklar ne kadar sanatla birebir oluyorsa o ülkenin geleceği daha aydınlık olacaktır" diye konuştu.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim 'Küçük Hanımlar Küçük Beyler'Den Ata'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement