Okul Kıyafetine Soruşturma! - Son Dakika
Eğitim

Okul Kıyafetine Soruşturma!

Okul Kıyafetine Soruşturma!

Aydın'da bazı okulların okul kıyafeti konusunda tek bir firmayla anlaşma yaparak öğrencileri buraya yönlendirdikleri iddia edildi. Esnaf odasının şikayetçi üzerine soruşturma başlatıldı.

24.09.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

8 bin imalatçı firma olmasına rağmen bazı okulların okul kıyafeti konusunda yalnızca bir firma ile anlaşma yapması veli ve esnaf odaları tarafından tepki ile karşılandı. Nazilli Manifaturacılar ve Tuhafiyeciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi Engin Deniz Peker, olaya tepki gösterdi. Başbakanlık, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Kaymakamlığa şikayet dilekçeleri verilmesi üzerine soruşturma başlatıldı.

Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ise esnaf odasının dilekçesini işleme koyduklarını belirtti.Ercan" Soruşturmamız sürüyor, herhangi bir olumsuz durumla karşılaşırsak gereken işlem neyse yaparız" dedi.

Okul üniformalarının tek bir firmadan temin edilmesinin, rant sağlamaktan başka bir şey olmadığını ileri süren Peker şunları söyledi:

"Ağustos ayından beri resmi yazışmalarla ve okulları dolaşarak kıyafet değişikliği olup olamadığını sorduk. Ancak, bize hiçbir bilgi verilmedi. 1600 öğrencisi bulunan Nazilli Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, okulların açıldığı 16 Eylül Pazartesi günü kıyafet değişikliğine giderek üniformaya döndüklerini açıkladı. Hemen ardından da yeni üniformaların söz konusu bir firma tarafından satışa sunuldu. Okullar açılmadan yaklaşık 20 gün önce üniforma

konusunu görüşmek üzere Okul Müdür Vekili H.Ö.'nün (Hayrettin Öğünç) odasına geldiğimde odasında poşetler içerisinde söz konusu firmaya ait üniformaları görüp, suçüstü yaptım. Bunun üzerine bana, 'Oda olarak sizlere bilgi verilecek' diyerek, beni gönderdi. Ancak ne hikmetse okulların açıldığı gün bu firma üniformaları satışa sundu. Oysa ki bir malın imalatı, üretilmesi ve satışa sunulması, kumaşın boyanması asgari 20-25 günlük bir süreçtir. Ortada büyük bir vurgun söz konusu."

"Şikayet dilekçeleri verdik"

Nazilli'de 8 bin imalatçı firma olmasına rağmen üniforma işinin tek bir firmaya verilmesinin anlaşılır gibi olmadığını da anlatan Peker şöyle devam etti:

,"Esnaflarımız mağdur edilmiştir. Bizim bu olayın üzerine gitmemizin ardından okul idaresi, '2-3 ve 4'ncü sınıflar almasın. Sadece 1'nci sınıflar alsın' açıklaması yaparak, bir nevi suçlarını itiraf etmişlerdir. Biz de bu konuda Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olduk, artık olay yargı aşamasında, top artık ilgili kurumlardadır. Başbakanlık, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik ve Kaymakamlığa da şikayet dilekçelerimizi verdik."

DHA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Okul Kıyafetine Soruşturma! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement