4. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı - Son Dakika
Ekonomi

4. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, siber alemde savunma teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

20.10.2015 12:05

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, siber alemde savunma teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Korkmaz, The Green Park Otel'de düzenlenen 4. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı'nda,  siber alemde dijital teknoloji zeminine oturtulmuş her türlü iletişim aracının kötü niyetliler tarafından "kırılma" riski içerdiğini söyledi. Bu alandaki tüm faaliyetlerin birbirini tamamlayacak şekilde standarda kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Korkmaz, "Aksi takdirde zayıflıklarını, güçlü yanların neler olduğunu bilemeyiz. Bildiğimiz bilgiler çerçevesinde onu nasıl koruyacağımıza dair çalışmalar yapmalıyız" dedi.

Siber alemde savunma teknolojilerinin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Korkmaz, bugün burada insanlar arasındaki iletişimi ve bilgileri koruma, bunları koruyarak  geliştirme ve standarda dönüştürmeyle ilgili konuların konuşulacağını kaydetti.

Dijital teknolojilerde ve iletişimde, oluşturulacak yazılımların testinin yapılması ve belgelendirilmesi gerektiğini anlatan Korkmaz, "Beyaz Şapkalı Hacker" diye adlandırılan kişi ve kuruluşların, siber alemdeki bilgilerin güvenlik altında olup olmadığını test ettiklerini bildirdi. Korkmaz, TSE'nin de bu anlamda güvenliği güçlendirmeye yönelik standartlar oluşturduğunu dile getirdi.

"Her türlü iş birliğine açığız"

Türksat Genel Müdür Yardımcısı Halil Yeşilçimen ise teknolojinin insan hayatına getirdiği kolaylıklar sonucunda toplum olarak yaşam alışkanlıklarının ve beklentilerinin değiştiğini söyledi.

Standartların, ticaretin uluslararası dili olarak görüldüğünü ifade eden Yeşilçimen, Türksat olarak sundukları ürün ve hizmetlerde bilişim standartlarına dayalı çözümler geliştirdiklerini bildirdi.

e-Devlet Kapısı başta olmak üzere tasarımlarda kullanışlılığa çok dikkat ettiklerini dile getiren Yeşilçimen, sundukları hizmetin, kullanıcı dostu olması kadar kesintisiz ve güvenlik gereksinimlerini karşılar nitelikte olmasını da çok önemsediklerini kaydetti.

Türkiye'de standartlara uyum ve standartların gelişimi konularında herkese ciddi görevler düştüğüne dikkati çeken Yeşilçimen, etkin bir görev dağılımıyla ortak hareket edilmesi ve aşamalı olarak standartlara uyumun zorunlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de bilişim ürün kalitesini artırma ve dünya markaları çıkarabilmesi için standartlardaki olgunluğu artırmaktan başka çarenin olmadığını vurgulayan Yeşilçimen, bu anlamda her türlü iş birliğine açık olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından TSE'den "Beyaz Şapkalı Hacker" belgesi almaya hak kazananlara belgeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 4. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement