5. İstanbul Finans Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

5. İstanbul Finans Zirvesi

MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı Meyer: "İstanbul, kültürel yapısıyla ve düzenlenmiş piyasalarıyla küresel ölçekte bir finans merkezi olmaya aday " NASDAQ OMX Grubu Başkan Yardımcısı Frucher: " İstanbul, sunduğu imkanlarla, tarihi derinliğiyle ve çeşitliliğiyle küresel ölçekli bir finans merkezi.

15.09.2014 18:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MRL Corporation Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Genel Müdürü Cornelia Meyer, İstanbul'un kültürel yapısıyla ve düzenlenmiş  piyasalarıyla küresel ölçekte bir finans merkezi olmaya aday olduğunu söyledi.

Meyer, Anadolu Ajansı'nın üst üste ikinci defa global iletişim ortağı olduğu, küresel finansın liderlerini buluşturan "5. İstanbul Finans Zirvesi"nin (IFS) "Finansal Merkezler: Yenilikçi Finansman ve Büyüme" oturumunda yaptığı  konuşmada, finansal merkezlerin devamlı yeni ürünlerle ve inovasyonla ön plana çıkmaya çalıştıklarını ifade etti.

Etkili bir finans merkezi olmak için İstanbul'un kuvvetli yönlerine yoğunlaşması gerektiğini belirten Meyer, "İstanbul, kültürel yapısıyla ve düzenlenmiş piyasalarıyla küresel ölçekte bir finans merkezi olmaya aday" değerlendirmesinde bulundu.

NASDAQ OMX Grubu Başkan Yardımcısı Sandy Meyer Frucher de,  bir şehrin finansal merkez olması için eğitimli insan gücüyle beraber, sanatsal ve kültürel merkez de olması gerektiğini söyledi.

İstanbul'un Asya ile Avrupa arasındaki stratejik konumuyla da bölgesel bir finans merkezi olabileceğine işaret eden Frucher, "İstanbul, sunduğu imkanlarla, tarihi derinliğiyle ve çeşitliliğiyle küresel ölçekli bir finans merkezi olabilmek için ideal bir durumda" diye konuştu.

Frucher, Türkiye'nin İslam coğrafyasıyla olan kültürel bağlarını reddetmemesi gerektiğini belirterek, İslami finansın İstanbul'un güçlerinden olduğunu ve gelişimine katkı sağlayabileceğini ifade etti.

Kirchhoff Consult Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Rainer Kirchhoff ise firmaların yeterince büyüyerek halka arz edilmeleri gerektiğini belirterek, bölgesinde kuvvetli bir markanın önce yerli piyasalara açılmasının tercih edilmesi gerektiği açıklamasında bulundu.

Kirchhoff, İstanbul'un İslam dünyasının ana finans merkezi olabileceğine dikkati çekti.

Frankfurt Main Finance Genel Müdürü Hubertus Vath da, dünya da yeni ticaret hatlarının Çin, Hindistan ve Türkiye yönünde olacağını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 5. İstanbul Finans Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement