ABD'de Bekleyen Konut Satışları Endeksi Ocakta Beklentilerin Aksine Düştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

ABD'de Bekleyen Konut Satışları Endeksi Ocakta Beklentilerin Aksine Düştü

29.02.2024 18:48

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi ocak ayında yüzde 4,9 düşüş kaydetti. Geçen yıl ağustostan bu yana en yüksek düşüşü yaşayan endeks, piyasa beklentilerinin aksine geriledi. Bekleyen konut satışları, hem aylık bazda hem de yıllık bazda düşüş gösterdi. NAR başekonomisti Lawrence Yun, ekonomik koşulların ev satın almak için uygun olduğunu belirtse de, tüketicilerin mortgage faiz oranlarındaki değişikliklere karşı hassasiyet göstermesinin konut satışlarını etkilediğini vurguladı.

NEW ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, ocakta artış beklentilerinin aksine yüzde 4,9 düşüş kaydetti.

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), ocak ayına ilişkin bekleyen konut satışları endeksini açıkladı.

Buna göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 4,9 azalarak 74,3'e geriledi.

Geçen yıl ağustostan bu yana en yüksek düşüşünü kaydeden endekse ilişkin piyasa beklentisi bu dönemde yüzde 1,4 artması yönündeydi.

Sözleşme imzalamalarına dayalı konut satışlarının ileriye dönük bir göstergesi olan bekleyen konut satışları endeksi, geçen yıl aralıkta aylık bazda yüzde 5,7 artışla 78,1 olarak kaydedilmişti.

Bekleyen konut satışları, ocakta yıllık bazda da yüzde 8,8 düştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NAR başekonomisti Lawrence Yun, iş piyasasının sağlam olduğunu ve borsa ile ev fiyatlarındaki artışlar nedeniyle ülkenin toplam servetinin yükseldiğini belirterek, ekonomik koşulların ev satın almak için uygun olduğunu bildirdi.

Ancak tüketicilerin mortgage faiz oranlarındaki değişikliklere karşı ekstra hassasiyet gösterdiğini vurgulayan Yun, bunun da konut satışlarını etkilediğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'de Bekleyen Konut Satışları Endeksi Ocakta Beklentilerin Aksine Düştü - Son Dakika


Advertisement