ABD'li İş Adamları Kayseri'de - Son Dakika
Ekonomi

ABD'li İş Adamları Kayseri'de

ABD\'li İş Adamları Kayseri\'de

Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago eyaletinden gelen iş adamları, Kayseri Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

19.04.2013 15:42  Güncelleme: 16:58

Amerika Birleşik Devletleri'nin Chicago eyaletinden gelen iş adamları, Kayseri Sanayi Odası'nı ziyaret etti. KAYSO Meclis Başkanı Nurettin Okandan, "NATO'daki müttefik iki ülkenin siyasi işbirliğinin ekonomimizi daha da büyüteceğine inanıyoruz" dedi.

KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, ABD'li işadamlarına Kayseri hakkında bilgi verdi. Okandan, kentin yaklaşık 5 bin yıllık ticari geleneğe sahip olduğunu ve 1960'lı yıllarda sanayileşmenin başladığını belirterek, günümüzde tabana yayılmış bir sanayi olduğunu ve yaklaşık bin 100 üyeleri bulunduğunu söyledi. Mobilya, tekstil, elektrikli ev aletleri, demir çelik ve gıda gibi birçok sektörde üretim yapan firmalar olduğunu ifade eden Okandan, "Odamıza bağlı üç OSB, bir serbest bölge var. Yaklaşık 2,5 milyar dolarlık dış ticaret hacmine sahibiz. Yaklaşık 200 firma tarafından ihracat yapılıyor" diye konuştu. Amerika ile olan ilişkilerin daha da gelişmesi gerektiğini ifade eden Okandan, "Sayın Oboma'nın Türkiye'yi ziyaretlerinde belirttiği model ortaklığın önümüzdeki günlerde daha da gelişeceğini düşünüyoruz. NATO'daki müttefik iki ülkenin siyasi işbirliğinin ekonomimizi daha da büyüteceğine inanıyoruz" dedi.

ABD'li heyet adına konuşan işadamı Lester Crown ise, Türkiye'nin Amerika için her zaman önemli bir ülke olduğunu, ticaretin gelişmesi ile iki ülke arasındaki ilişkilerin de gelişeceğine inandıklarını belirterek, daha önce adını sıkça duydukları Kayseri hakkında bilgi almak ve gelişmeleri yerinde görmek için bu ziyareti yaptıklarını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi ABD'li İş Adamları Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement