AK Parti cephesinden milyonların dört gözle beklediği asgari ücrete dair ilk rakam geldi - Son Dakika
Ekonomi

AK Parti cephesinden milyonların dört gözle beklediği asgari ücrete dair ilk rakam geldi

Dün 3. kez bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan net bir karar çıkmazken toplantı sonrasında açıklamada bulunan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız." dedi. AK Parti MKYK üyesi ve ekonomist Resul Kurt, görüşmelere dair yaptığı açıklamada, "İşçiyi memnun edeceğiz, işverene de taşınabilecek kadar bir yük verileceğiz. Benim beklentim 8.000-8.250 TL civarında" ifadelerini kullandı.

21.12.2022 11:14  Güncelleme: 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda uzlaşı sağlanamazken AK Parti MKYK üyesi ve ekonomist Doç. Dr. Resul Kurt'tan dikkat çeken bir açıklama geldi.

"BEKLENTİM 8 BİN-8 BİN 250 TL CİVARINDA"

Asgari ücret zammına değinen Kurt, "İşçiyi memnun edeceğiz, işverene de taşınabilecek kadar bir yük verileceğiz. Asgari ücret şu anda 5 bin 500 lira. 'Bizim 7 bin 825 lira sınırımız var, pazarlığı buradan başlatacağız' dedi. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay. Yüzde 42,43 bandına geliyor. Yüzde 42 civarında bir artış işçi tarafını memnun etmiyor. İşveren tarafı da 7 bin liralardan kapıyı açtı. Görüştüğümüz işverenler 45-50 aralığını talep ediyor. Önümüzdeki hafta başında asgari ücretin açıklanmasını bekliyoruz. Asgari ücrette yapılan artış diğer çalışanlarda da beklenti oluşturuyor. Benim beklentim 8.000-8.250 TL civarında" dedi.

TÜRK-İŞ: 9 BİN TL'NİN ALTI İÇİN MASADA OLMAYIZ

7 ve 14 Aralık tarihlerinin ardından dün de üçüncü kez bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu henüz bir uzlaşmaya varamadı. Komisyonda işçiyi temsil eden TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, resmi tekliflerinin 9 bin TL olduğunu, bu teklifin altındaki bir rakama imza atmayacaklarını söyledi. Atalay, "Bizim teklifimiz 9 bin TL. Kabul ederlerse imzalarız. Altındaki rakama masada olmayız." ifadelerini kullandı.

BU YIL İKİ KEZ ZAM YAPILDI

Geçtiğimiz yılbaşında asgari ücret yüzde 50 zamla 4 bin 253 liraya yükselmişti. Ancak enflasyondaki yükseliş sebebiyle temmuzda bir de ara zam yapılmıştı. Temmuzda yapılan yüzde 30'luk zamla asgari ücret 5 bin 500 TL'ye çıkmıştı. Böylece 2022'de asgari ücrete yapılan kümülatif zam, yüzde 90'ı aştı.

AK Parti cephesinden milyonların dört gözle beklediği asgari ücrete dair ilk rakam geldi

Son Dakika Ekonomi AK Parti cephesinden milyonların dört gözle beklediği asgari ücrete dair ilk rakam geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • turgut yildız: 7 500 yeterli marketleşr kapatılsn devlet aid marketlr olsn yeter fazla bile şükr bunada allah razı olsn devletimizden 7 79 Yanıtla
  • ofkao ofkao: her şeye zam gelirken kimseye sormuyorlar mazluma gelince günlerce toplantı bütün sektör şimdiden yeni yıl zammı olarak %80 ve 0 arasında belirlemiş durumda herkes 1 ocak 2023 ü bekliyor bu şekilde asgari ücretin çıkması halka yapılan en büyük kötülük gibi görünüyor çözüm bu değil olamazda mesela panama'da devlet temel gıda ürünlerine limit koymuş hangi markete gidersen git aynı fiyat 1 kuruş üstüne yazarsa firmayı önce ağır ceza ardından şubeyi kapatıyor böyle oluncada kimse üstüne çıkamıyor 74 3 Yanıtla
  • Ahmet Kçk: 8000 bin liraya kendi geçinebilecek mi acaba 1 ay resul kurt tabi kendisi devletten alıyor 50 bin lira herşeyi zaten bedava benzin araba haklı tabi bunlari başımıza biz getiriyoruz 51 5 Yanıtla
  • sedat tokgöz: ARKADAŞLAR GÖZÜMÜZ NEDEN ASGARİ ÜCRETTE ANLAMIŞ DEĞİLİM. DİZGİNLENMEYEN BİR ENFLASYON KARŞISINDA HA 9 BİN TL OLMUŞ HA 8 BİN TL OLMUŞ BİR FARKI KALMIYACAK. BENCE HÜKÜMET ASGARİ ÜCRETLE GÖZ BOYATMASIN. ENFLASYONLA MÜCADELEDE BAŞARILI OLSUN. BU BİZE YETER. İYİ GÜNLER. 48 1 Yanıtla
  • Reisin Fedaisi: 8.500 hayırlı olsun. Hep aynı oyunlar. 26 3 Yanıtla
  • Burak kuzuzade: O paraya Kendini mutlu etsin Resul KURT 25 3 Yanıtla
  • Mehmet DÜZ: 8500 de anlaşırlar 4 8 Yanıtla
  • Nuray Yigit: emeklileri neden kimse konuşmuyor 8 1 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement