Asya borsaları geriledi - Son Dakika
Ekonomi

Asya borsaları geriledi

Asya borsaları geriledi

Asya borsalarında, haftanın son işlem gününde satıcılı bir seyir izlendi.

02.12.2022 10:59  Güncelleme: 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asya borsalarında, haftanın son işlem gününde satıcılı bir seyir izlendi.

Küresel çapta, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) aralıkta faiz artırım hızını yavaşlatacağı beklentileri ile risk iştahı her ne kadar yükselse de sıkı para politikalarının ne kadar daha süreceğine dair belirsizliklerin devam etmesi, yatırımcıları temkinli hareket etmeye itiyor.

Belirsizliklerin giderilmesi açısından ABD'de bugün açıklanacak istihdam raporundaki veriler büyük önem taşıyor. Fed'in para politikasının seyrinde enflasyon kadar etkili olan tarım dışı istihdamın kasımda 200 bin kişiye gerilemesi, işsizlik oranının ise yüzde 3,7'de kalması bekleniyor.

Asya genelinde ise Çin'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında yüksek seyreden vaka sayıları, hükümetin sıfır Kovid-19 politikasına yönelik belirsizliklerin gündemde kalmasına neden oluyor.

Bu gelişmelerle kapanışta Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,3 azalarak 3.156 puan ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1,8 gerileyerek 2.434 puan oldu.

Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 1,6 azalışla 27.778 puandan günü tamamlarken, dolar/yen paritesi önceki kapanış seviyesinin yüzde 0,5 altında 134,6'da dengelendi.

Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,2 düşüşle 18.708 puanda, Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,8 değer kaybıyla 62.805 puanda seyrediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Asya borsaları geriledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement