Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Irak ve Suriye'deki tüm terörist örgütlerden Türkiye'ye yönelecek saldırıların bertaraf edilmesi amacını taşıyan tezkerenin kabul edilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Bu tezkere inanıyoruz ki terör sorununun güneydoğu bölgemizde ortaya çıkardığı riskleri bertaraf edecektir" değerlendirmesinde bulundu.
Bezci, yazılı açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak ve Suriye'deki terör tehdidine karşı sınır dışı operasyon yapması ve yabancı askerlerin Türkiye'de bulundurulması konularında hükümete bir yıllık yetki veren tezkerenin TBMM'de kabul edilmesini değerlendirdi. İş alemi olarak tezkerenin kabulünü memnuniyetle karşıladıklarını belirten Bezci, gerek güneydoğu sınırındaki güvenlik risk ve tehditleri gerekse bu ülkelerle ticari ilişkilerin sekteye uğramasının herkesi yakından etkilediğini ifade etti.
-"Hükümetimize güveniyoruz"
Irak ve Suriye'de yaşanan olayların Orta Doğu'daki barış ve istikrarı etkilediğini kaydeden Bezci, şunları kaydetti:
"1,5 milyon insan IŞİD teröründen kaçarak ülkemize sığındı. Risk kapımıza dayanmış durumda. Biz tezkereyi TBMM gündemine getiren hükümetimize güveniyoruz. Bu tezkere inanıyoruz ki terör sorununun güneydoğu bölgemizde ortaya çıkardığı riskleri bertaraf edecektir. Orta Doğu'daki barış ve istikrara hepimizin ihtiyacı vardır. Ülke olarak komşularımızla barış içinde yaşamak istiyoruz.
Irak ve Suriye'de yaşananların ekonomik ve siyasi yansımaları bölgede güvenlik kaygısını hat safhaya çıkartıyor. Bizler ülkemizin içinde bulunduğu bölgede ve tüm dünyada insan haklarına, uluslararası hukuka saygılı yönetimler istiyoruz. Tezkerenin bu amacın gerçekleştirilmesine hizmet edeceğine inanıyoruz." - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › ATO Başkanı Bezci Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.