Bakan Yazıcı, Çıldır'da - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yazıcı, Çıldır'da

Bakan Yazıcı, Çıldır\'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere karayoluyla Kars'tan, Çıldır ilçesine geldi.

14.03.2014 00:34  Güncelleme: 14:45

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz hizmetleri, özel sektörün önünü açarak sanayicimizin, tüccarımızın, rekabet gücünü arttırarak ekonomiyi büyüterek sağlıyoruz. İşte ekonomiyi büyütmenin, rekabet gücünü arttırmanın en önemli araçlardan birisi de gümrük hizmetleridir. Gümrük kapılarıdır" dedi.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere karayoluyla Kars'tan, Çıldır ilçesine gelen Yazıcı, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Vali Seyfettin Azizoğlu, Çıldır Kaymakamı Alparslan Kılıç ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Kaymakamlık binasında Azizoğlu'ndan ilçe hakkında brifing alan Yazıcı, Aşık Şenlik Caddesi'ndeki AK Parti ilçe seçim bürosunu ziyaret etti.

Yazıcı, burada bir sandalyenin üzerine çıkarak yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinde Çıldır'ın geleceği için AK Parti'nin kazanması gerektiğini söyledi.

Çıldır/Aktaş Gümrük Kapsı'ndaki çalışmaların son derece hızlı sürdüğünü ve çalışmalardan bilgi sahibi olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Biz hizmetleri, özel sektörün önünü açarak sanayicimizin, tüccarımızın, rekabet gücünü arttırarak ekonomiyi büyüterek sağlıyoruz. İşte ekonomiyi büyütmenin, rekabet gücünü arttırmanın en önemli araçlardan birisi de gümrük hizmetleridir, gümrük kapılarıdır. Ben geçen yıl 11. ayın 16'sında Çıldır/Aktaş Gümrük Kapısı'nın modern tesislerinin temelini atmak üzere geldim. Az önce inşaatın geldiği seviyeyi gösteren fotoğraflarını gördüm. Gördüğümüz seviye itibarıyla çok hızlı, tempolu bir ilerleyiş var. İnşallah temmuz ayı sonu itibarıyla gümrük kapısı üniteleri, binaları, hizmet verecek şekilde bitmiş olacak ve açılışını gerçekleştireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun. Kars, Çıldır, Ardahan ve bu bölge, Iğdır da dahil, Türkiye'nin ekonomisinin büyümesi açısından, ticaretin gelişmesi açasından son derece stratejik bir konumda. Ve büyük bir potansiyel içeriyor."

Yazıcı, dünyayı Pekin'den Londra'ya bağlayacak demir yolu ağlarını ördüklerini, karayolu güzergahları ile taşıma aksları sayesinde bölgenin, ticaret ve lojistik merkezi olacağını dile getirdi.

Türkiye ekonomisin dünya ticareti ile entegre olmuş bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Yazıcı, "Türkiye ekonomisi, cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümünde 2023'e doğru giderken, 500 milyar dolarlık ihracat, bir trilyon dolarlık dış ticaret, 2 trilyon dolarlık milli gelir hedefini gerçekleştirirken, ticaretin aktifliği vesilesiyle bu bölge ve sizler de bundan hakkınızı, payınızı alacaksınız" diye konuştu.

Yazıcı, Çıldır'da esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra beraberindekilerle Ardahan'a geçti.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bakan Yazıcı, Çıldır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement