Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Hem daha yüksek büyümeliyiz hem de daha fazla istihdam imkanları üretmeli. İstikrarlı ve güçlü ekonomik büyümenin sağlanması istenilen nitelikte ve sayıda işler oluşturmaya odaklanmak istiyoruz" dedi. Başbakan Yardımcısı Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ahmet Erdem, Çalışma Bakanları ile Finans Bakanları toplantısı ardından basın toplantısı düzenlediler. Sheraton Otel'de düzenlenen toplantıda Yılmaz, küresel konuların ele alındığın platform olarak tanımlayarak, G20 dönem başkanlığı için çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, Ali Babacan'a teşekkür ederek, "Bugün G20 ülkeleri Çalışma Bakanları ile ortak bir toplantı gerçekleştirdik. İki perspektifi bir araya getiren bu toplantılar, daha bütüncül ve entegre bir şekilde ulusal ve küresel düzeyde politika oluşumuna katkıda bulunacaktır" şeklinde konuştu.
Yılmaz, G20 çalışmalarının vatandaşların refah düzeyini arttırmayı hedeflediğini aktararak, geçen sene Avustralya'da yapılan toplantıda 2018 yılı sonuna kadar yüzde 2'lik ekonomik büyüme politikası taahhüdü verdiklerini hatırlattı. Yılmaz, "Bugün baktığımızda bunun üçte birlik kısmının gerçekleştiğini görüyoruz. Önümüzdeki dönemde tedbirlerin alınmaya devam edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu tedbirler olmadan kredibiliteyi sağlamak, küresel düzeyde güveni arttırmak mümkün değil" ifadelerini kullandı.
Yılmaz, şunları kaydetti:
"Vatandaşlarımıza nitelikli istihdam imkanlarının sunulmasına vurgu yaptık ve bu alanda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bunun için büyümenin istihdam oluşturma kapasitesinin arttırılması gerekmektedir. Hem daha yüksek büyümeliyiz hem de daha fazla istihdam imkanları üretmeli. İstikrarlı ve güçlü ekonomik büyümenin sağlanması istenilen nitelikte ve sayıda işler oluşturmaya odaklanmak istiyoruz. 2009 yılından 2015 Mayıs ayına kadar 6,3 milyon kişiye Türkiye'nin istihdam ürettiğini görüyoruz."
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Erdem ise istihdam ile büyüme için ülkelerin yapacağı en önemli yatırımın insan kaynakları olduğunu belirterek, "Genç işsizliği ile ilgili olarak G20 genelinde eğitimde ve istihdamda yer almayan gençlerin oranının 2025 yılına kadar yüzde 15 azaltmayı taahhüt ettik. Bunu başarabildiğimiz takdirde G20 genelinde milyonlarca gence eğitim ve istihdam imkanı sağlamak suretiyle onların iş gücü piyasasından dışlanmasını engelleyeceğiz. Göç konusunu ilk defa iş göçü anlamında ele aldık. Dünya nüfusunun hızla yaşlanıyor olduğu ve gelecekteki muhtemel iş gücü açıkları dikkate alındığında iş göçünün önümüzdeki yıllarda G20'de daha fazla tartışılacağını düşünüyorum" diye konuştu. - ANKARA
Son Dakika › Ekonomi › Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?