Beyşehir'de Tarla Faresiyle Mücadele Seferberliği - Son Dakika
Ekonomi

Beyşehir'de Tarla Faresiyle Mücadele Seferberliği

Beyşehir\'de Tarla Faresiyle Mücadele Seferberliği

Beyşehir ilçesinde, çiftçilerin ekili alanlarında zarara neden olan tarla faresiyle mücadele için ilçede seferberlik başlatıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ve teknik personel, tarla faresiyle mücadele kapsamında çiftçilerle bir araya gelerek saha çalışması yaptı. Tarla faresi beslenme deliklerinin tespiti ve zehirli buğday ile mücadele konusunda üreticilere sahada uygulamalı eğitim verildi. Çiftçilere mücadele gereken sahalarda kontrol ve ilaçlı mücadele usulü hakkında bilgi verildi ve zirai mücadele hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerin İlçe Müdürlüğüne başvurabilecekleri belirtildi.

14.11.2023 14:27  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir ilçesinde, çiftçilerin ekili alanlarında zarara neden olan tarla faresiyle mücadele için ilçede seferberlik başlatıldı.

Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hüseyin Özver ile teknik personelin de katıldığı tarla faresiyle mücadele kapsamında yürütülen saha çalışmasında çiftçilerle bir araya gelindi.

Sebze ve meyve ile hububat ekili alanlarda inceleme yapan Özver ve beraberindeki görevliler, tarla faresi beslenme deliklerinin tespiti ve zehirli buğday ile mücadele konusunda üreticilere sahada uygulamalı eğitim verdi.

Mücadele gereken sahalarda kontrol ve ilaçlı mücadele usulü hakkında çiftçileri bilgilendiren Özver, zirai mücadele hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen üreticilerin İlçe Müdürlüğüne başvuruda bulunabileceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Beyşehir'de Tarla Faresiyle Mücadele Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement