Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Dağı'nda atıl durumdaki iki tünelin soğuk hava deposu olarak kullanılabileceğini söyledi.
Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bolu Dağı'ndaki çalışmalar sırasında 12 Kasım 1999'daki Düzce depreminde göçük meydana geldiğini belirterek, güzergahın değiştirilmesi nedeniyle iki tünelin atıl durumda kaldığını anlattı.
"Tüneller her şeyiyle bitmiş, boş bekliyor" diyen Yılmaz, "Önümüzdeki günler Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bunların kullanımı konusunda çalışma yapılır. Burası Karayollarına ait, oradan alınması gerek. Karayolları belki başka bir amaçla da kullanabilir. Bolu Dağı'nda atıl durumda bekleyen iki tünel soğuk hava deposu olarak kullanılabilir" şeklinde konuştu.
Yılmaz, tünellerin patates deposu olarak kullanılması tartışmasına ilişkin, "Patates deposu olsun' derken, Bolu'da patates olduğu için dedik. Yoksa Seben'in elması için elma deposu olur. Kış şartlarında artı 4 derecelik sıcaklık yoksa bile ısıtma sistemiyle çözebiliriz. Az bir maliyetle soğuk hava deposu elde edebiliriz" dedi.
Atıl durumdaki tüneller
Ankara ile İstanbul arasında 1990 yılında yapımına başlanan Bolu Dağı Geçişi Projesi kapsamında Bolu Dağı'na ilk kazma, 16 Nisan 1993'te vuruldu. 12 Kasım 1999'daki Düzce depremi nedeniyle tünelin yapıldığı bölümlerde göçük meydana gelmesi üzerine çalışmalara ara verildi.
Göçüğün meydana geldiği 350 metre uzunluğundaki iki tüp terk edilerek, geçiş güzergahı değiştirildi. - Bolu
Son Dakika › Ekonomi › Bolu Dağı'ndaki Tünellerin 'Soğuk Hava Deposu'Na Dönüştürülmesi Önerisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?