Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Burdur'da bulunan 7 gölete 30 bin pullu sazan bırakıldığını açıkladı.
Bölge halkının av yasağına uyması ve 40 santimetreden küçük balıkları avlamamasını isteyen Erkal, "Göletlerimizdeki balıkların en az bir kere üremesinin sağlanabilmesi için olta balıkçılığı yapan vatandaşlarımızın boy yasağına riayet etmesi gerekir. Bu sebeple özellikle sazan balığı için 40 santimetreden küçük balıkların avlanmaması, yanlışlıkla oltalarına takılan küçük boydaki balıkların itinayla oltadaki iğneden çıkararak zarar vermeden ait olduğu suya bırakılması gerekir" dedi.
TOPLAM 30 BİN PULLU SAZAN
Merkez ve ilçelerde bulunan Hasanpaşa Göleti, Doğanbaba Göleti, Askeriye Göleti, Gökçebağ Göleti'ne 4 bin, Kozluca Göleti'ne 5 bin, Hisarköy Göleti'ne 6 bin ve Öteyüzü Göleti'ne 3 bin olmak üzere toplam 30 bin pullu sazan bırakıldığını kaydeden Erkal, şunları söyledi: "İl Müdürlüğümüz tarafından 2013 yılı balıklandırma programı çerçevesince ilimizdeki bazı göletlere 30 bin pullu sazan bırakılmıştır. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden teslim alınarak getirilen sazan yavruları İl Müdürlüğümüz teknik personeli ile göletlere tahsisi yapılacak şekilde teslim alınarak, program dahilindeki göletlere bırakılmıştır. Gelecek nesil ve zamanlara su ürünleri varlığımızı miras bırakmak adına bölge halkımızın su ürünleri yasaklarına uymaları gerekmektedir. Amatör su ürünleri avcılığı yapacak vatandaşlarımız bir takım oltada üç iğneyi geçmeyecek şekilde en fazla dört olta takımı ile avcılık yapabilir." Bölgedeki göl ve göletlerde 15 Mart -15 Haziran tarihleri arasında av yasağı, diğer zamanlarda boy ve adet yasağı uygulandığını belirten Erkal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Göletlerimizdeki balıkların en az bir kere üremesinin sağlanabilmesi için olta balıkçılığı yapan vatandaşlarımızın boy yasağına riayet etmesi gerekir. Bu sebeple özellikle sazan balığı için 40 santimetreden küçük balıkların avlanmaması, yanlışlıkla oltalarına takılan küçük boydaki balıkların itinayla oltadaki iğneden çıkararak zarar vermeden ait olduğu suya bırakılması gerekir."
BİR YERDE TUTULAN BALIĞI BAŞKA BİR YERE BIRAKMAYIN
Amatör balıkçılıkla uğraşan vatandaşların bir yerde tutulan balıkların başka bir yere bırakmamalarını da isteyen Erkal, sözlerini şöyle tamamladı: "Çünkü bu durum yarardan çok zarar vermektedir. Bunun bir örneği de göl ve göletlere gelişigüzel bırakılan ve tehlikeli bir tür olan halk arasında Çin sazanı veya takoz diye anılan havuz balığının diğer balık türlerinin neslini tehdit etmiştir." - BURDUR
Son Dakika › Ekonomi › Burdur Göletlerine 30 Bin Pullu Sazan Bırakıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?