'Devler Ligi'ne Denizli'den 11 Firma - Son Dakika
Ekonomi

'Devler Ligi'ne Denizli'den 11 Firma

\'Devler Ligi\'ne Denizli\'den 11 Firma

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı En Büyük 500 Firması Listesi'ne Denizli'den 11 firma girdi.

23.07.2013 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı En Büyük 500 Firması Listesi'ne Denizli'den 11 firma girdi. Geçen yıl listede 12 firmayla yer alan Denizli'de firma sayısı azalırken, Devler Ligi'nde yer alan firmaların sıralamadaki yükselişleri dikkat çekti. Önceki yıllarda olduğu gibi Erbakır listede en üst sırada yer alırken, Aynes 319. sıradan 194. sıraya yükselerek büyük bir çıkış yaptı. Denizli'den Devler Ligi'ne Erbakır, Abalıoğlu Yem, Kocaer Haddecilik, Aynes Gıda, Nexans, Kardemir Haddecilik, Menderes Tekstil, Dentaş Ambalaj, Pamukkale Kablo, Denizli Çimento ve Seval Kablo girdi.

İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı Türkiye'nin 500 Büyük Firması Listesi'nde Denizli'den de 11 firma yer buldu. Listeye, Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri 23. sırada girdi. Geçen yıl 22. sırada yer alan Erbakır, üretimden satışlarda 2 milyar 230 milyon lira ile özel şirketler sıralamasında Türkiye'nin en büyük 20. kuruluşu olma başarısı gösterdi. Erbakır'ı, geçen yıla göre, 12 sıra yükselerek 60. olan Abalıoğlu Yem ve 19 sıra yükselerek 95. olan Kocaer Haddecilik izledi.

Denizli firmaları arasında geçen yıla oranla en büyük çıkısı ise Aynes Gıda yaptı. Geçen yıl 319. sırada yer alan Aynes Gıda, bu yıl 125 sıra birden yükselerek 194. en büyük şirket oldu. Seval Kablo da geçen yıl ikinci 500 Büyük Firma Listesi'nde yer alırken, bu yıl Devler Ligi'ne 475. sıradan girme başarısı gösterdi. Nexans Türkiye 204., Kardemir Haddecilik 205., Menderes Tekstil 217., Dentaş Ambalaj ve Kağıt 272., Pamukkale Kablo 312., Denizli Çimento 453. sıradan listeye giren Denizli firmaları oldu. Denizli'den Devler Ligi'ne giren firmalardan altısının demir çelik, bakır ve kablo sektöründen olması dikkat çekti. Tekstil sektörü ise listede sadece Menderes Tekstil'le yer buldu.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli'den ilk 500'e giren firma sayısının bir firma azalmasına rağmen listede yer alan firmaların yükselişlerinin dikkat çekici olduğunu kaydetti. Abalıoğlu Yem, Aynes Gıda ve Seval Kablo'nun ciddi çıkış yakaladığını belirten Keçeci, listede yer alan firmaların sektörlerinin Denizli'de sektör çeşitliliğini gösterdiğini dile getirdi. Keçeci, listede tekstil sektöründen sadece bir firmanın yer aldığını hatırlatıp, dört firmayla kablo ve bakır tel, iki firmayla demir çelik ve haddecilik sektörünün listeye damgasını vurduğunu ifade etti. Keçeci, 2009 yılında yayınlanan Teşvik Yasası'nda üçüncü bölgede olan Gaziantep, Kayseri, Konya gibi illerin ikinci bölgede olan Denizli'ye kıyasla istihdam ve ihracatta olduğu gibi ISO 500 sıralamasında da öne çıktığını, Denizli'nin firma sayısı azalırken bu üç ilin firma sayısının arttığını vurguladı. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 'Devler Ligi'ne Denizli'den 11 Firma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement