Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı - Son Dakika
Ekonomi

Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı

Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı Almanya'daki gurbetçilerden Zonguldak Havalimanı'na yoğun ilgi 2022 hedeflerine ulaşan havalimanı, ilk kez Umre'ye yolcu gönderecek Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı.

15.01.2023 13:22  Güncelleme: 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı

Almanya'daki gurbetçilerden Zonguldak Havalimanı'na yoğun ilgi

2022 hedeflerine ulaşan havalimanı, ilk kez Umre'ye yolcu gönderecek

ZONGULDAK - Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı. En çok gurbetçilerin ilgi gösterdiği havalimanına en çok dış hat uçuşları ise Almanya'ya oldu. 2022 hedeflerine ulaşan Zonguldak Havalimanı, ilk kez Umre'ye yolcu gönderecek.

Zonguldak Havalimanı 2022 yılının Ocak ile Aralık ayları arasında yıllık 848 ticari yolcu uçağı ve 110 bin 874 yolcu ile rekor kırdı. Açıklanan verilere göre 1 Ocak-31 Aralık tarihleri arasında Zonguldak Havalimanı'nda; İç hatlarda 505 uçuş, dış hatlarda ise 619 uçuş gerçekleşti. Ticari Yolcu Uçağında 234 iç hat seferi, 614 dış hat seferleri yapıldı. İç hatlardan gelen ve giden yolcu sayısı 15 bin 365 kişiyi bulurken dış hatlar bu sayı 95 bin 509 kişiyi buldu. Yük ve bagaj olarak iç hatlarda 285 ton, dış hatlarda bin 914 ton yük taşındığı tespit edildi.

Zonguldak Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, 2022 yılında hedeflerine ulaştıklarını ve 2023 yılı için planların son hızla devam ettiğini ifade etti. Havalimanı Müdürü Hasan Özşahin, "2022 yılındaki değerlendirmeye baktığımız zaman, Ocak ayı başından itibaren yılsonuna kadar yapılan planlama, belirlenen hedefler ve gerçekleşmeleri analiz ettiğimiz zaman herhangi bir sapma olmadı, hedefler tuttu. 2021 yılı dönemi malum bir pandemi dönemi ölçü olarak kabul etmiyoruz. Ama 2022'deki hedeflerimizle ilgili herhangi sapma yok mecburi sebepler olmadığı sürece bu böyle devam edecek. Tabi gerçekleşmelere baktığımız zaman gerek havayolu şirketleri adına yapılan planlamalar, gerekse bizim buradaki hazırlıklarımız, hedeflenen uçak ve yolcu sayılarının fiilen gerçekleşmesini sağladık. Bu bakımdan bizim 2022 yılı içindeki beklentilerimiz olumlu vaziyette sonuçlandı. İnşallah gelecek yıllarla ilgilide gerçekleşmelerde sapma olmaz tabi buna göre de gerek bizim gerek havayolu şirketlerinin ek hazırlıkları, planları 2023'e göre yapılmış, yapılmakta gurbetçi hemşerilerimiz rahat olsunlar. Malum 2022'den itibaren fiili uçakların herhangi aksamadan gerçekleşmekte. Bu 12 aylık bir dönemde avantaj sağlamıştır. Bölgesel özellik taşıyan Havalimanı Batı Karadeniz bölgesine hizmet etmekte. Sevgili hemşerilerimizin de bu konuda teveccühleri her geçen gün artmaktadır."

"İlk defa Umre seferi yapacağız"

İlk umre seferinin Salı günü gerçekleşeceğini duyuran Müdür Özşahin, "Önümüzde ki haftadan itibaren umre seferi yapılacak. Türk Hava Yolları ile yapılacak bu sefer Salı günü gerçekleşecek ve uçak dolu. Yani ilk defa deneme yapacaklar, bölgesel hemşerilerimizden talep var. Belki 1 hafta 10 gün sonra inşallah sağ salim dönmelerini bekleyeceğiz. Ona göre planlamalar yapılacak. Bizim ilk defa umre hizmeti vermemizde insanlarda memnun. İnşallah ileriki dönemlerde tekrar hacca, umreye gidecek hemşerilerimizi uğurlanması, karşılanması gerçekleşecektir. Neticede bir ilk olacak, umarım devam edecektir" dedi.

Özşahin, havalimanının gelişim projesiyle ilgili planlamaları da anlattı. Terminal binasında yolcu kolaylıklarının sağlanması, sosyal ihtiyaçların karşılanması için çalışmaların sürdüğünü anlatan Müdür Özşahin, çalışmaların Mart ayının ilk günlerine kadar tamamlanmış olacağını söyledi.

Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Zonguldak Havalimanı 2022 yılında uçuş rekoru kırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement